Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Guneyxz

Becerikli
Yer
Antalya/Finike
Merhaba.
  • R7 7700.
  • RX7800 XT.
  • Gigabyte B650M D3HP.
  • 1x16 GB 6400mt RAM.
  • 1TB 6000 MB okuma 5000 MB yazma.
Sistemim böyle, fakat Minecraft oynadığım zaman koşarken vs. hep kasıyor. İnternette araştırma yaptığımda OptiFine kurunca geçtiğini söylediler. Kurdum geçmedi, ayarları kıs dediler kıstım geçmedi. En son görüş mesafesini 32 chunkdan 28 chunka düşürdüm, bu sefer bayağı düştü. 24 yapınca hiç kasma kalmıyor. Fakat en az 50 bin liralik bir bilgisayarda Minecraft oynarken ayarları en düşüğe alıp görüş mesafesini kısmak hoşuma gitmiyor (yüksek performansa aldım Minecraft'ı). Minecraft orijinal değil (bir de 6 GB RAM verdim ayarlardan).

Çözüm
Ben oldum olası sodium kullanırım ama Lithium'un FPS üzerine daha etkili olduğu söyleniyor Reddit'te. Herhangi birisini kullanabilirsiniz, devasa fark olmaz.

Hocam FPS limitini sınırsız yapınca düzeldi 250 de duruyordu ısınmasın diye monitörde 240 Hz olunca ondan hissettim gibi. Bir de sodiumu indirince sanki daha da FPS düşmüş gibi oldu o sorun değil hepinize teşekkürler.

Bir de, kasmadan kastınız 100-200 tarzı düşük FPS mi yoksa 1000-2000 FPS alıp stuttering mi yiyorsunuz? Orası önemli. Stuttering yediğinizi varsayıyorum; çünkü koşarken demişsiniz, adrenalin Edition'daki anti-lag dahil bütün yazılımsal özellikleri kapatın. (AFMF 2.1, Super Resolution) bunlar AAA oyunlar için tasarlanmıştır, 400-500 civarlarına FPS cap yerleştirir, üzerine çıkıldığında kasma yaşatır o yüzden Minecraft gibi oyunlarda kullanıldığında Micro Stuttering'e yol açar.

İşte hocam limiti 250'ye sabitlemiştim normalde 1000 FPS görüyorum 1500 falan göremedim daha.
Merhaba.
  • R7 7700.
  • RX7800 XT.
  • Gigabyte B650M D3HP.
  • 1x16 GB 6400mt RAM.
  • 1TB 6000 MB okuma 5000 MB yazma.
Sistemim böyle, fakat Minecraft oynadığım zaman koşarken vs. hep kasıyor. İnternette araştırma yaptığımda OptiFine kurunca geçtiğini söylediler. Kurdum geçmedi, ayarları kıs dediler kıstım geçmedi. En son görüş mesafesini 32 chunkdan 28 chunka düşürdüm, bu sefer bayağı düştü. 24 yapınca hiç kasma kalmıyor. Fakat en az 50 bin liralik bir bilgisayarda Minecraft oynarken ayarları en düşüğe alıp görüş mesafesini kısmak hoşuma gitmiyor (yüksek performansa aldım Minecraft'ı). Minecraft orijinal değil (bir de 6 GB RAM verdim ayarlardan).
Ayrılan rami arttırıp denermisin?

Kullandığın Launcher yüzünden olabilir mi? Farklı bir Launcher dener misin?
Eskiden o malum Launcher'i kullanıyordum sonra mod yükleyemiyorum diye diğer popüler olan launchera geçtim. Yine ilkini indireceğim ama forumdaki çoğu kişi aynı sorunu yaşamış, bence direkt Minecraft kaynaklı bir şey. Optimizasyonu leş gibi onu biliyoruz da bu kadar da olacağını beklemezdim.

Fabric API kur, üzerine sodium veya lithium kur. Sorun devam ederse burada buluşalım.
Pardon, yazmayı unutmuşum. Önce fabric ile denedim

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden o malum Launcher'i kullanıyordum sonra mod yükleyemiyorum diye diğer popüler olan launchera geçtim gene ilkini indireceğim ama forumdaki çoğu kişi aynı sorunu yaşamış bence direk Minecraft kaynaklı bir şey optimizasyonu leş gibi onu biliyoruzda bu kadar da olacağını beklemezdim.
Vanilla optimizasyonu öyle.

Eskiden o malum Launcher'i kullanıyordum sonra mod yükleyemiyorum diye diğer popüler olan launchera geçtim. Yine ilkini indireceğim ama forumdaki çoğu kişi aynı sorunu yaşamış, bence direkt Minecraft kaynaklı bir şey. Optimizasyonu leş gibi onu biliyoruz da bu kadar da olacağını beklemezdim.

Pardon, yazmayı unutmuşum. Önce fabric ile denedim
Fabric'i önce kurup sonra Fabric API'yi "mods" klasörüne atacaksınız. Ardından Sodium veya Lithium (ikisi birlikte de olabilir) kuracaksınız. Biraz yanlış anlaşıldı dediğim.