Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Guneyxz

Becerikli
Yer
Antalya/Finike
Merhaba.
  • R7 7700.
  • RX7800 XT.
  • Gigabyte B650M D3HP.
  • 1x16 GB 6400mt RAM.
  • 1TB 6000 MB okuma 5000 MB yazma.
Sistemim böyle, fakat Minecraft oynadığım zaman koşarken vs. hep kasıyor. İnternette araştırma yaptığımda OptiFine kurunca geçtiğini söylediler. Kurdum geçmedi, ayarları kıs dediler kıstım geçmedi. En son görüş mesafesini 32 chunkdan 28 chunka düşürdüm, bu sefer bayağı düştü. 24 yapınca hiç kasma kalmıyor. Fakat en az 50 bin liralik bir bilgisayarda Minecraft oynarken ayarları en düşüğe alıp görüş mesafesini kısmak hoşuma gitmiyor (yüksek performansa aldım Minecraft'ı). Minecraft orijinal değil (bir de 6 GB RAM verdim ayarlardan).

Çözüm
Ben oldum olası sodium kullanırım ama Lithium'un FPS üzerine daha etkili olduğu söyleniyor Reddit'te. Herhangi birisini kullanabilirsiniz, devasa fark olmaz.

Hocam FPS limitini sınırsız yapınca düzeldi 250 de duruyordu ısınmasın diye monitörde 240 Hz olunca ondan hissettim gibi. Bir de sodiumu indirince sanki daha da FPS düşmüş gibi oldu o sorun değil hepinize teşekkürler.

Bir de, kasmadan kastınız 100-200 tarzı düşük FPS mi yoksa 1000-2000 FPS alıp stuttering mi yiyorsunuz? Orası önemli. Stuttering yediğinizi varsayıyorum; çünkü koşarken demişsiniz, adrenalin Edition'daki anti-lag dahil bütün yazılımsal özellikleri kapatın. (AFMF 2.1, Super Resolution) bunlar AAA oyunlar için tasarlanmıştır, 400-500 civarlarına FPS cap yerleştirir, üzerine çıkıldığında kasma yaşatır o yüzden Minecraft gibi oyunlarda kullanıldığında Micro Stuttering'e yol açar.

İşte hocam limiti 250'ye sabitlemiştim normalde 1000 FPS görüyorum 1500 falan göremedim daha.
Yaptım deniyorum.

İşte hocam oyunlarda yok Launcher.

Bilmiyorum. Bir gün denerim.

İlk girdiğimde 500 verdi o normal sonra 600-1000 arasında takıldı durunca 1500 oldu hareket ettiğim gibi 500'e düşüp 700 civarına çıktı(ben her şeyi sorun edebilen birisiyim ilk bilgisayarı kurduğumda en az 30 video falan izlemişimdi BIOS ayarları sürücüler falan).

Hocam önemli bir yer geçtim şu an arkada 250 300 sekme açık o etkiler mi @pwleredal,
Bu arada uyarayım 2000 FPS görürsünüz dediğimi tam olarak dikkate almayın. Ben server odaklı konuştum. Yerel dünyada 1000-1500 hatta yer yer 700-800'leri görmesi normaldir. Serverlarda oynadığınızda cihazınızdaki yük azaldığı için 2000 üzerine çıkar. Eğer stuttering yaşamıyorsanız değerleriniz gayet güzel, zaten 240 Hz ekranınız var. Sabit 500 bile alsanız yeterli olacaktır. Sorunuza gelecek olursak, RAM'iniz 16 ve bir de tek kanal olduğu için arka plandaki sekmeler performansı etkileyecektir. Hele tarayıcıda donanım hızlandırma açıksa daha da etkiler.

Bu arada uyarayım 2000 FPS görürsünüz dediğimi tam olarak dikkate almayın. Ben server odaklı konuştum. Yerel dünyada 1000-1500 hatta yer yer 700-800'leri görmesi normaldir. Serverlarda oynadığınızda cihazınızdaki yük azaldığı için 2000 üzerine çıkar. Eğer stuttering yaşamıyorsanız değerleriniz gayet güzel, zaten 240 Hz ekranınız var. Sabit 500 bile alsanız yeterli olacaktır. Sorunuza gelecek olursak, RAM'iniz 16 ve bir de tek kanal olduğu için arka plandaki sekmeler performansı etkileyecektir. Hele tarayıcıda donanım hızlandırma açıksa daha da etkiler.

Stuterring tabii ki de yaşıyorum yeni chunklara girerken vs. fakat çok mu oluyor bilemedim arada bir 300-500 FPS düşüşler oluyor

Stuterring tabii ki de yaşıyorum yeni chunklara girerken vs. fakat çok mu oluyor bilemedim arada bir 300-500 FPS düşüşler oluyor
Sodium kurulu, Adrenalin'deki bütün dediklerim kapalı bir şekilde ve oyuna verdiğiniz RAM miktarı 4 ve 4'ün üzerinde bir şekilde mi yaşıyorsunuz stuttering'i? Bunları yaptığınızda yaşamamanız gerek.

Sodium kurulu, Adrenalin'deki bütün dediklerim kapalı bir şekilde ve oyuna verdiğiniz RAM miktarı 4 ve 4'ün üzerinde bir şekilde mi yaşıyorsunuz Stuttering'i? Bunları yaptığınızda yaşamamanız gerek.

10240 MB RAM verdim.

Sodium kurulu, Adrenalin'deki bütün dediklerim kapalı bir şekilde ve oyuna verdiğiniz RAM miktarı 4 ve 4'ün üzerinde bir şekilde mi yaşıyorsunuz Stuttering'i? Bunları yaptığınızda yaşamamanız gerek.

Hocam mesajı yazıp oyuna giriyorum değerlere bakmak için 500'den 1240'a çıktı hemende 700'e düştü.

10240 MB RAM verdim.

Hocam mesajı yazıp oyuna giriyorum değerlere bakmak için 500'den 1240'a çıktı hemende 700'e düştü.
F3'e bastığınızda anlık olarak düşer, o normaldir. Dünyayı açtıktan sonra 1-1,5 dakika bekleyin, chunklar ve textureler tamamen yüklensin. Bundan sonra stuttering var mı bakın. İlk girdiğiniz anda olması doğal.

Ayrıca 10 GB vermeniz de iyi değil, 4 yeterli olacaktır. 6 da verebilirsiniz.

F3'e bastığınızda anlık olarak düşer, o normaldir. Dünyayı açtıktan sonra 1-1, 5 dakika bekleyin, chunklar ve textureler tamamen yüklensin. Bundan sonra stuttering var mı bakın. İlk girdiğiniz anda olması doğal.

Ayrıca 10 GB vermeniz de iyi değil, 4 yeterli olacaktır. 6 da verebilirsiniz.

Yükselip çıktı odamı normal ve F3'e basınca düşmesi normalse nereden bakacağım Afterburner'dan mı?

Afterburner ile beraber gelen RivaTuner ile görürsünüz evet.

İlk girdiğinizde normal dedinizde arka planda sürekli açıktı oyun ben bu konuyu oluşturduğumdan beri.

Az önce 2000 FPS gördüm hemen 1500'e düştü sonra da normal değerlere indi Afterburner'dan baktım. Arka plandaki yüzlerce sekmeyi kapayıp bir de 1-2 haftaya gelecek RAM'i takarsam tadından yenmez.

Valoranttada böyle düşüşler oluyor fakat Minecraft'daki kadar değil.

Son düzenleme: