Ekran kartım arızalandı o yüzden bekliyordum performansı bazen yetmiyor Cyberpunk 2077 de mesela 4K Ultra da saf güç olarak 60 FPS bile vermiyor 50-55 arası geziyor.

Ekran kartım arızalanmasa öyle yapıcaktım hocam.

Hocam ekran kartım arızalandı mecbur değiştireceğim ama işte 5090 çok uçuk fiyat ama belki alabilirim 5080 ile arasındaki fiyat farkıma da değiyor mu onu merak ediyorum.
5080 Super bekle kesinlikle, çıkıcak yakında 5080 alınca 16 vramden dolayı pişman olursun 5090'da dünya para verdiğin için pişman olursun

5080 Super bekle kesinlikle, çıkacak yakında 5080 alınca 16 VRAM'den dolayı pişman olursun 5090'da dünya para verdiğin için pişman olursun.

Aynen öyle hocam vallahi ne kadar pahalı bir kart o parayı verdiğimde diyorum motor alırım o paraya :rofl: ama mecbur bir şey alacağım artık beklemek istemiyorum büyük ihtimal 5090 alıp 5 sene arkama bakmayacağım.

XTX'ten geçilecekse ancak 5090'a geçilir. Ki bütçe varsa elbette alınır. Tam bir hayvan.

Peki aradaki fiyat farkına değer mi neredeyse 2 katı fiyat var. 5080 de 4k da günü kurtarmaz mı ki ultra olmasada yüksek ayarda oynarım yani yeterki az FPS olmasın 80+ istiyorum FPS leri.

Peki aradaki fiyat farkına değer mi neredeyse 2 katı fiyat var. 5080 de 4k da günü kurtarmaz mı ki ultra olmasada yüksek ayarda oynarım yani yeterki az FPS olmasın 80+ istiyorum FPS leri.

İşinizi görebilir ama 4K'da 80+ bilemiyorum. Aynı ikilemde 90'a gidecek biri olarak size 80'i önersem samimiyetsiz olurdu.

Son düzenleme:
İşinizi görebilir ama 4K'da 80+ bilemiyorum. Aynı ikilemde 90'a gidecek biri olarak size 80'i önersem samimiyetsiz olurdu.

Çok haklısınız hocam teşekkür ederim VRAM 2 katı ama fiyatta 2 katı işte o fiyatlar düz 100k olsaydı direk alırdım da çok yüksek fiyatları.

Peki hocam 5090 hakkında ne düşünüyorsunuz 5090 alınır mı? Aradaki fiyat farkına değer mi?

Son düzenleme:
Peki hocam 5090 hakkında ne düşünüyorsunuz 5090 alınır mı? Aradaki fiyat farkına değer mi?

Bence değer. Kendim de aynı şeyi düşündüm, 90 almaya karar verdim. 5080'in bugün bile 4K'da bekleneni veremediği oyunlar var. Seneye, iki sene sonra çıkacak oyunlarla bu sayının artma olasılığı var.

Evet sorun oyunların optimizasyonundan kaynaklı fakat sonuç olarak siz tüketicisiniz ve aldığınız deneyime bakarsınız. Oyun 45 FPS olduktan sonra, oyun tat vermedikten sonra sorunun neyden kaynaklandığı önemini yitiriyor benim gözümde.

Bence değer. Kendim de aynı şeyi düşündüm, 90 almaya karar verdim. 5080'in bugün bile 4K'da bekleneni veremediği oyunlar var. Seneye, iki sene sonra çıkacak oyunlarla bu sayının artma olasılığı var.

Evet sorun oyunların optimizasyonundan kaynaklı fakat sonuç olarak siz tüketicisiniz ve aldığınız deneyime bakarsınız. Oyun 45 FPS olduktan sonra, oyun tat vermedikten sonra sorunun neden kaynaklandığı önemini yitiriyor benim gözümde.

Haklısınız hocam bence de değer ama çok fiyat ya vermesem 60+ verse native yeterli medela şu anda sizde hangi kart var bilmiyorum 5080 4K da Cyberpunk 2077 de 60+FPS native veriyor mu merak ediyorum.

Haklısınız hocam bence de değer ama çok fiyat ya vermesem 60+ verse native yeterli medela şu anda sizde hangi kart var bilmiyorum 5080 4K da Cyberpunk 2077 de 60+FPS native veriyor mu merak ediyorum.

Bende 6900 XT var şu an. Cyberpunk'ta native 4K denemedim. XeSS ile güzel bir kalitede, akıcı bir şekilde RT devre dışı iken oynayabiliyorum.

Zaten Unreal 5 oyunlarını saymazsak elinizdeki XTX de 4K'da oldukça maharetli bir kart. Sorun Unreal 5 oyunlarında. 5080'den o noktada emin olamıyorum.

Elinizdeki kart 4080 Super gibi bir kart. 5080 de 4080 "Super Super" gibi bir kart zaten. Ama XTX'i güzel fiyattan elden çıkartıp ucuza 5080 denk getirirseniz alınabilir. Fakat şahsen XTX gibi bir kartım olsa 5090 dışında bir yükseltmeyi tercih etmezdim. Alttaki videoda XTX'in 5080'e ne kadar yakın performanslar çıkarttığını görebilirsiniz:

Son düzenleme:
Şu resimde ve video da izlediğime göre space marine 2 de 16 GB VRAM'li RTX 5080 nasıl oluyorda RX 7900 XTX 24 GB VRAM'i olan kartı geçebiliyor anlayamadım throttle girseydi FPS düşmez miydi ki?

Hemde bu 4k ultra da olan bir test.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-08-10-13-32-32-807_com.google.android.youtube.webp
    Screenshot_2025-08-10-13-32-32-807_com.google.android.youtube.webp
    598,1 KB · Görüntüleme: 46