7600X ile hem RX 9060 XT hem de 5060 Ti denedim. Şahsi fikrim 5060 Ti çok daha stabil çalışıyor. RX 9060 XT'de mikro tekleme sorunum vardı. Arkadaşta da aynı ekran kartı var, onda da mikro tekleme oluyor. Sadece onu rahatsız etmediği için öyle kullanmayı tercih etti. Eğer hassas bir gözünüz varsa, ekranda tekleme riski istemiyorum diyorsanız 5060 Ti tercih edin. Bütçe de yeterli ise tabi.
Bugüne kadar denediğim oyunlar;
BF1, Dying Light, Rainbow Six Siege, Resident Evil Village --> Hepsinde 5060 Ti daha akıcı bir oyun deneyimi sunuyor. Hiçbir sorun yok. 9060 ile mikro tekleme ve fps drop oluyordu. 9060 ile sadece Rainbow Six Siege biraz oynanabilir haldeydi.
CS2, Dead by daylight --> İkisinde de kötü. Oyun optimizasyonu, motoru vesaire kaynaklı olabilir. (5060 Ti almadan önce 3070 Ti ile denemiştim CS2'yi baya akıcıydı. Sadece oyuna da suç bulmamak lazım demek ki.)
Titanfall2 --> 5060 Ti'da sadece ara sıra görüntüde bozulma oluyor, 9060 ile hem micro tekleme hem de kasma oluyordu sürekli.
NOT: DLSS, MFG gibi NVDIA'nın Ai özelliklerinden faydalanmadan bu kıyasları yaptım. Ben zaten sabit 180 FPS ile oynuyorum. Bu yapay zekalar işime yaramıyor. Buna rağmen 5060 Ti tarafında ciddi bir fark var.