EmirEffect

Üstün
Yer
KKTC / Antalya
Yaklaşık 1 seneye yakındır Sapphire Pulse 9060 XT 16 GB kullanıyorum, 5060 Ti 8 GB yerine tercih etmiştim ve gayet memnun kaldım. Sürekli forumlarda gördüğüm driver sorunları ve benzeri şeylerin hiçbirini de yaşamadım. Karttan genel olarak memnunum fakat artık FSR'ın çok yavaş geliştiriliyor olması, FSR 4'ün bile hâlâ daha temiz bir görüntü vermemesi ve en önemlisi FSR'ın çok çok sayılı oyunda bulunması biraz keyfimi kaçırıyor. Hâlâ daha 2-3 senenin oyunlarında bile FSR 2/3 görüp optiscaler kullanmak artık ameleliğe döndü. Normalde saf kas gücü benim için daha öncelikli, ancak kart ne kadar güçlü olursa olsun güncel oyunlarda artık mecbur kalınıyor bu DLSS/FSR muhabbetine. Bundan dolayı şu sıralar ikinci elde 4070'in de fiyatı biraz 9060 XT'ye yakın olduğu için acaba değiştirmeli miyim diye düşünüyorum.

Sizler de yorumlarsanız sevinirim.

Teşekkürler.

Yaklaşık 1 seneye yakındır Sapphire Pulse 9060 XT 16 GB kullanıyorum, 5060 Ti 8 GB yerine tercih etmiştim ve gayet memnun kaldım. Sürekli forumlarda gördüğüm driver sorunları ve benzeri şeylerin hiçbirini de yaşamadım. Karttan genel olarak memnunum fakat artık FSR'ın çok yavaş geliştiriliyor olması, FSR 4'ün bile hâlâ daha temiz bir görüntü vermemesi ve en önemlisi FSR'ın çok çok sayılı oyunda bulunması biraz keyfimi kaçırıyor. Hâlâ daha 2-3 senenin oyunlarında bile FSR 2/3 görüp optiscaler kullanmak artık ameleliğe döndü. Normalde saf kas gücü benim için daha öncelikli, ancak kart ne kadar güçlü olursa olsun güncel oyunlarda artık mecbur kalınıyor bu DLSS/FSR muhabbetine. Bundan dolayı şu sıralar ikinci elde 4070'in de fiyatı biraz 9060 XT'ye yakın olduğu için acaba değiştirmeli miyim diye düşünüyorum.

Teşekkürler.
Düz 4070’e geçilmez yani kayda değer şeyler fark etmezsin. 4070s yada ikinci elden 5070 falan alırsan fena olmaz bence.

Teşekkürler.

Çok para harcamaya değer bir yükseltme olmaz. Mümkün olan en düşük harcamayla geçmek isterseniz geçebilirsiniz. 4070'in ederi 18-20 lira maksimum şu an fiyatlar saçma sapan bir hal almış durumda.

Düz 4070’e geçilmez yani kayda değer şeyler fark etmezsin. 4070s yada ikinci elden 5070 falan alırsan fena olmaz bence.
İlk olarak baktığım model 4070s idi ancak ikinci elde fiyatları görünce cebimden ekstra para çıkmadan kafa kafaya gibi gideceği için 4070e bakmaya başladım.
Bundan önce RTX3060 laptopum vardı, 2-3 sene kadar kullandım ama DLSS 4 bile gelmemişti. Ancak DLSS 4' ü deneyimleyince FSR4' e göre çok daha temiz geldi gözüme özellikle hareketli sahnelerde.
Çok para harcamaya değer bir yükseltme olmaz. Mümkün olan en düşük harcamayla geçmek isterseniz geçebilirsiniz. 4070'in ederi 18-20 lira maksimum şu an fiyatlar saçma sapan bir hal almış durumda.
İlanlarda 24-25 bin tl altında pek göremedim kafa kafaya gider diye düşünüyordum ama piyasası dediğiniz gibiyse ona göre teklif vermek lazım o zaman hocam.

İlanlarda 24-25 bin TL altında pek göremedim kafa kafaya gider diye düşünüyordum ama piyasası dediğiniz gibiyse ona göre teklif vermek lazım o zaman hocam.

Hocam kartın ederi rakamlar bellide ülkede ikinci el fiyatlar malum. Daha 2-3 hafta öncesinde 18e sattım 4070'i. 25 bine 4070 Ti bulunuyordu rahatlıkla.

Bundan önce RTX3060 laptopum vardı, 2-3 sene kadar kullandım ama DLSS 4 bile gelmemişti. Ancak DLSS 4'ü deneyimleyince FSR4'e göre çok daha temiz geldi gözüme özellikle hareketli sahnelerde.

FSR 4 kullanılır şu an düzgün görüntü sunuyorda destek yok.

Hocam kartın ederi rakamlar bellide ülkede ikinci el fiyatlar malum. Daha 2-3 hafta öncesinde 18e sattım 4070'i. 25 bine 4070 Ti bulunuyordu rahatlıkla.

FSR 4 kullanılır şu an düzgün görüntü sunuyorda destek yok.
FSR3'e kıyaslayınca çok çok iyi ancak denediğim güncel oyunların hiçbirinde memnun kalamadım maalesef. Örnek vermek gerekirse 007 First light, Dying Light The Beast, Forza Horizon 6 gibi oyunlarda denedim. Ki zaten bunlar dışında da sayabileceğim birkaç oyun daha anca vardır, eski oyunlarda optiscaler kullanmaya mahkumuz.. Hepsinin ortak noktası hareket halinde iken çitlerde, tellerde, çimenlerde vs çok fazla pikselleşme oluyor. Frame gen açtığım zaman da Anti lag çok sorunlu hissettiriyor, açmasam gecikme fazla oluyor. Kart oynadığım oyunda saf kas gücü olarak yeterliyse çok mutlu ediyor ancak bu teknolojileri kullanmak gerekiyorsa pek keyif alamıyorum ekrandaki görüntüden.