GPU bound olmaya basliyorsunuz cunku. CPU'nun yapmasi gereken hesaplamalar azalmiyor, CPU'nun tukurmesi gereken FPS azaldigi ve GPU yuku arttigi icin fark azaliyor ve darbogaz yok olmus gibi geliyor gozunuze.
Dedigimin dogrulunu, yeterince GPU gucu istemeyen veya eski bir oyunda CPU boundken sadece cozunurluk arttirdiginizda darbogazin yok olmadigini gorunce teyit edebilirsiniz.
Bu kısmı da bilemiyorum. Cyberpunk, BF6, Arc raiders, FH6 vs. gibi oyunlar cok kolay Max kullanima zorlayabiliyor bu CPU'yu. Konu sahibi sadece CS2, LoL, ETS 2 gibi oyunlar oynuyorsa bilemem tabii, onlar Single Core performansina bakiyorlar.
Konu sahibinin shader compile ekranlarinda uzun sure bekleyecegini belirtmeme gerek yoktur diye dusunuyorum.
16 GB olan 9060 XT icin uygun ancak 8 GB 9060 XT icin konusuyorsak tamamen israf bir GPU ve 2K icin de uygun olmadigini dusunuyorum. Kutudan cikardiginizda eol olacak bir GPU. 16-17 bin TL gibi rakamlara hala 8 GB GPU satilmasi tam bir rezalet.
12100F konusuna gelirsek de idare edebilirsiniz ancak 12400F'e gecmeniz bile sizi oldukca rahatlatacaktir.