2 hafta önce sıfır sistem kurdum. Rust, CS:GO ve Cyberpunk oyunlarında rastgele zamanlarda bilgisayarım kapanıp kendisini yeniden başlatıyor. Bir ara CS:GO oyununda harita yüklenme aşamasındayken de kapandı.
Olay görüntüleyicisine baktığım zaman Kernel Power Hatası alınıp kapandığını anladım. İnternette araştırdığımda güç kaynağı ve anakarttan şüpheleniliyor fakat sorunun hangisinde olduğunu nasıl anlayabileceğimi bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Sistemi aldıktan sonra Chipset ve BIOS güncelleştirmelerini yaptım.
Memtest86 ile RAM'leri EXPO açık şekilde test ettim bir sorun çıkmadı.
OCCT ile 1 saatlik Power stability testini yaptım. Test boyunca kapanıp açılma olmadı.
Test süresince dikkatimi çeken, anakartın +12V, +5V, +3.3V değerlerinin karşılıklarının daha düşük görünüyor olması oldu. Bu bir sorun olduğunun işareti olabilir mi?
Sistemimdeki parçalar:
Anakart: BIOSTAR B650MP-E Pro
Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 9060 XT 16 GB
İşlemci: Ryzen 5 7500F
RAM: 2x16 Patriot Viper Venom EXPO 6000MHz
M.2: Kioxia Exceria Pro 1TB
Kasa ve Güç Kaynağı: DeepCool CG540 750W 80+
İşlemci Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120
Olay görüntüleyicisine baktığım zaman Kernel Power Hatası alınıp kapandığını anladım. İnternette araştırdığımda güç kaynağı ve anakarttan şüpheleniliyor fakat sorunun hangisinde olduğunu nasıl anlayabileceğimi bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Sistemi aldıktan sonra Chipset ve BIOS güncelleştirmelerini yaptım.
Memtest86 ile RAM'leri EXPO açık şekilde test ettim bir sorun çıkmadı.
OCCT ile 1 saatlik Power stability testini yaptım. Test boyunca kapanıp açılma olmadı.
Test süresince dikkatimi çeken, anakartın +12V, +5V, +3.3V değerlerinin karşılıklarının daha düşük görünüyor olması oldu. Bu bir sorun olduğunun işareti olabilir mi?
Sistemimdeki parçalar:
Anakart: BIOSTAR B650MP-E Pro
Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 9060 XT 16 GB
İşlemci: Ryzen 5 7500F
RAM: 2x16 Patriot Viper Venom EXPO 6000MHz
M.2: Kioxia Exceria Pro 1TB
Kasa ve Güç Kaynağı: DeepCool CG540 750W 80+
İşlemci Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120