D4C

Uzman
Ekran kartını Vatan'dan yeni aldım bugün. DDU ile eski kartın sürücülerini silip güncel WHQL driverlarını kurdum. Dying Light: The Beast ve CS 2'de denedim. 1-2 dakika oynuyorum, sonra sistem kilitleniyor. PC'yi kapatmadığım sürece düzelmiyor. PC'yi geri açtığımda Radeon ayarlarınız geri yüklendi şeklinde softwareden bildirim geliyor.
Ekran kartımın modeli Sapphire Pure.
PSU modelim MSI MAG A550BN.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu benim ekran kartı kaynaklı yaşadığım soruna pek benzemiyor. Bence @20424'in dediği gibi montajı düzgün yaptığından emin olmalısın. Sorunlar hala geçmezse HWinfo isimli uygulamayı indirip ''sadece sensörler'' kısmını seçerek 12V hattını gözlemleyebilirsin. Bu drop anlarında güç altında 12V hattı 11.4V altını görüyorsa PSU kaynaklı bir sorun olabilir diye düşünüyorum.

@SunseTTime, PSU voltajlarındaki düşüş özellikle OCCT Power testinde kendini belli ederdi, zaten güç sorununda kart direkt siyah ekran veriyor, sistemi yeniden başlattığınızda sürücü kurulmamış gibi açılıyor, AMD kartlar böyle.

Son düzenleme:
Bence cs 2 dışında oyunlar dene 2 oyuna bağlı kalma. Fortnite gibi absürt oyunlar olabilir mesela.

Cs de cogu kisi sorun yasiyor. Valorant dene. Varsa rs6 cod dene.

Ekran kartı çıkar tak yaptım, 3 el silah yarışı attım 1 kez anlık takılma oldu onun dışında bir sorun yok. Akşam gow oynayacağım birkaç saat, umarım çökme vs yaşanmaz.

Uzun süre test edin, dönüş yaparsınız.
Cyberpunk yüklemeye bırakmıştım çökmüş yine pc. Bu sefer ekran kararmamış.

Biraz driver değiştirip deneyeceğim, en son da temiz kurulum yaparım yine olmazsa iade ederim. 14 gün dolmadan iade edebiliyorduk galiba.

Son düzenleme:
Dostum şimdi linç yemek istemiyorum ama ben sorunun kronik ekran kartından kaynaklı oldugunu düşünüyorum. Recep baltasta sorun yaşamıştı 9060xt yle hatırladığım kadariyla.