D4C

Uzman
Ekran kartını Vatan'dan yeni aldım bugün. DDU ile eski kartın sürücülerini silip güncel WHQL driverlarını kurdum. Dying Light: The Beast ve CS 2'de denedim. 1-2 dakika oynuyorum, sonra sistem kilitleniyor. PC'yi kapatmadığım sürece düzelmiyor. PC'yi geri açtığımda Radeon ayarlarınız geri yüklendi şeklinde softwareden bildirim geliyor.
Ekran kartımın modeli Sapphire Pure.
PSU modelim MSI MAG A550BN.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum şimdi linç yemek istemiyorum ama ben sorunun kronik ekran kartından kaynaklı oldugunu düşünüyorum. Recep Baltaş'ta sorun yaşamıştı 9060XTyle hatırladığım kadariyla.

Yani bir şans vermek istemiştim, RX6600'den memnundum. 9000 serisi de 6000 serisine göre daha umut vaat ediyordu.

Dostum şimdi linç yemek istemiyorum ama ben sorunun kronik ekran kartından kaynaklı oldugunu düşünüyorum. Recep baltasta sorun yaşamıştı 9060xt yle hatırladığım kadariyla.
Kronik sorun var demek yanlış olur. Sonuçta tüm kullanıcılarda aynı sorun yok. Stuttering veya yazılımsal sorunlar daha sık yaşanıyor deseniz hak verirdim, fakat arkadaştaki sorun kronik bir şey değil. Şu anda yapılabilecek en iyi şey sistemi başka bir kartı ile test etmek olur. Sorun geçiyorsa o taktirde gönül rahatlığı ile iade edip başka kart alırsınız. Daha önce de belirttiğim gibi 3-4k fazla verip 5060 Ti almanızı öneriyorum. Yukarıda saydığım sorunları yaşama ihtimalinizi minimize edersiniz.

Son düzenleme:
RX6600'ü bu sabah çıkarıp 9060XT'yi taktım. Hiçbir sorunu yoktu sistemin, aylardır oyunlardan crash bile yemiyordum.
Bu senaryoda kart sorunlu gibi duruyor. Eğer sistemin diğer bileşenleri RX 9060 XT'yi beslemeye yetmiyor falansa o apayrı bir konu. Fakat @20424 OCCT power testi falan yaptırmıştı ve sorun çıkmadığını belirtmiştin. Sıfırdan montaj da denediniz çözüm getirmedi.

Bence artık karttan şüphelenebilirsiniz. İade öncesi hem RX 6600 hem de RX 9060 XT ile aynı oyunu oynayıp sorunların videosunu çekin, elinizde bir kanıt videosu olsun. Olur da iade almak istemezlerse THH tarafında işinize yarayacaktır.

Son düzenleme:
RX6600'ü bu sabah çıkarıp 9060XT'yi taktım. Hiçbir sorunu yoktu sistemin, aylardır oyunlardan crash bile yemiyordum.
O zaman RX66.. de bir kartın bence. Bencede amd nin en iyi kartları 6600 serisindeki kartlar.

Tavsiyem her iki kart ile aynı oyunu oynarken video çekin. Elinizde bir kanıt videosu olsun. İade noktasında yan çizecek olurlarsa THH tarafında işinize yarar.
14 gun cayma bedeli var. Oyle yan cizemezler fakat hocam dikkat edin servise götürelim bi bakalım fln derlerse direk iade isteyin. 2 haftadan assaga yapmazlar thh yolu gözükür. Benim gibi beklersiniz sonra.

14 gun cayma bedeli var. Oyle yan cizemezler fakat hocam dikkat edin servise götürelim bi bakalım fln derlerse direk iade isteyin. 2 haftadan assaga yapmazlar thh yolu gözükür. Benim gibi beklersiniz sonra.
Türkiye'de yaşadığınızı unutmayın. Önlem almak her zaman iyidir.

@D4C, format atmadan önce sürücüyü AMD cleaup ile tekrar kaldırıp kurun, güç seçenekleri/güç düğmesi yapacakları kısmındaki hızlı başlat tikini kaldırın, BIOS'da Fast boot açıksa kapatın, chipset sürücüsü de kurulu olsun.

Bu şekilde bir test edin.

Son düzenleme: