lencsiuu

Çalışkan
Bu durumu düzenli olarak yaşıyorum. Oynadığım bazı oyunlarda (RDR2, Resident Evil 4 Remake, Valorant, LoL gibi oyunlarda da başlarda ufak kasma oluyor, sonra düzeliyor) oynamaya başladıktan yarım saat sonra (tahmini olarak) FPS 30'a düşüyor. Düşmese bile oyunda takılmalar oluyor, oynanamayacak şekilde. DDU ile sürücü değiştirdim, en yenisinde de oldu, bir öncekinde de. Hangi sürücüyü kurmalıyım ya da bunun bir çözümü var mı? Yardımcı olabilir misiniz? Hatayı tam açıklayamamış olabilirim.
Sistemim;
  • RX 9060 XT 8 GB.
  • Intel i5-12400F.
  • 16 GB RAM 3200 MHz.
  • Anakart H610M-HVS.

Yarım saat sonra işlemci fanı olma ihtimali yüksek. Sıcaklıkla baş edememe durumu. Bir de Power Supply olabilir.

FPS 30'a düşüyor derken kendi kendine düşmeye mi başlıyor? Eğer öyleyse CPU ve GPU sıcaklıklarını kontrol edin.

GPU sıcaklığı 60 derece civarında Power Supply fazeon 650W kasanin yaninda gelen bir PSU kullanıyorum dandik olabilir.
Normal oyun oynarken bir anda takilma oluyor ani düşüş yasaniyor sonra 30 FPS kalıyor çık gir yapinca düzeliyor.

H610m anakartta mofset yüzünden yapabilir. İşlemci soğutucusu anakart mofset psu bunlar aslında önemli parçalar. Uzun süre kullanımda (yarım saat mesela) bunlar sistemi çuvallatabilecek şeyler sıcaklıkla baş edemedikleri için. işlemci fanı nedir bir de oyun oynarken aida64 benzeri bir şeyle sıcaklıklar bakın lütfen. Anakart, işlemci, ekran kartı ve düşük ihtimal ama ssd sıcaklığını izleyin oyun oynarken.