@Görkem Say Siz de ısrarla NVDIA'nın AMD'den kalır tarafı yok demeye getiriyorsunuz ama öyle bir şey yok. AMD ekran kartlarında sorun daha çok çıkıyor. Stuttering adi altında iki yıldır araştırma yapan benim sizler değilsiniz. Hem RTX 4060 laptop hem de RX 9060 XT sistem kullandım. Objektif olabiliyorum haliyle. Baktığında NVDIA'da da stuttering sorunu yaşadım ama mesele o değil. Forum forum gezdigimde NVDIA'da 2 ise AMD'de bu şikayet 8-10 oluyordu. Kaldi ki NVDIA'daki sorunlar driver güncellemesi ya da birkaç ayar ile geçerken, AMD tarafında kullanıcılar teknik servisten daha bilgili hale gelip denemedik şey bırakmıyorlar. En basit örneği benim. Actigim forumu gördün sorun Sapphire AMD RX 9060 XT ekran karti kaynaklı çıktı. 3070ti taktım sıfır ayar ile pc yağ gibi aktı. Keza
@Caner Uncu hocam benden daha uzun bir süredir çözüm arıyor RX 6600 ekran karti ile. Donanımsal bir arıza yok ama çözüm de yok. Sorun AMD Ekran karti kaynaklı. Muhtemelen yine yazılımsal.
Bu tarz bir sorun yaşayıp çözüm odaklı denemeler yapmış birini NVDIA fanı olarak gormemeniz lazım. Kaldi ki her iki modelde de aynı sorunu yaşamış birisiyim, bunu da açıkça belirtiyorum.
Ancak sizlerin anlamak istediği nokta şu, AMD'de yazılım ve optimizasyon sorunu yasama ihtimali NVDIA'dan daha fazla. Öte yandan AMD'nin avantajı dışarıdan bakınca F/P durması. Sorunsuz denk gelirse senden mutlusu olmaz, ama stuttering gibi bir soruna denk gelirsen demek istediğimi çok iyi anlarsın.
Dersin ki 5-10k az verip risk aldım, keşke az fark verseydim de riski minimize edebilseydim. Daha nasıl açıklayabilirim bilmiyorum AMD ekran kartlarini neden bu kadar savunuyorsunuz hiç anlamıyorum. Gerçekleri söylüyorum haklısın demek bu kadar zor olmamalı. Kaldi ki kimsenin başı yansın istemediğim için bu kadar detaylı yazıyorum. Biz yaşadık onlar yaşamasın diye.
@Zeitnot Fiyat farkını ben vermiyorum istediğini alabilir. Ancak AMD Ekran karti alıp sorun yaşarsa çözüm sunmak senin sorumlulugun. Zira alana kadar ürünün arkasında sağlam duruyorsunuz. Çözümü de siz getireceksiniz.