Dodgerino

Çalışkan
Oyunda garip bir şekilde ekran kartım 1500 MHz'lerde çalışıyor. Yer yer 3000 MHz'lere çıktığında FPS'im uçuyor ve oyun bayağı rahatlıyor. Tarkov teknik olarak sıkıntılı bir oyun ama Street of Tarkov haritasında bile 1500 MHz'leri geçmemesini çözebilmiş değilim.

AMD uygulamasını kurcaladığımda ise sistemim çöktü. İstediğim şey, en azından 2000 MHz civarında çalıştırabilmek. AMD Adrenalin hakkında tecrübesi olan varsa yardımlarını bekliyorum. Oyun çözünürlüğüm 2K.

Sistemim:
  • CPU: Ryzen 7 7800X3D
  • GPU: RX 9070 XT
  • RAM: G.Skill 64 GB (2x32) Trident Z5 Neo RGB 6000 MHz CL30 DDR5
  • Anakart: ASUS B850-F

Screenshot_2.webp

Screenshot_3.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun icinde bir yerlerde FPS limiti gibi bir şey vardir. O engelliyordur. Adrenalin ile ilgisi oldugunu sanmiyorum.

Herhangi bir FPS limitim yok, olsa MHz 3000'lere çıktığında FPS yükselmez. Adrenalin'den istediğim şey sabit MHz'de çalıştırmak.

AMD arayüzünde Overclock kısmında minimum ve maksimum frekans ayarı olması lazım. Oradaki minimum değeri maksimum değerinin 100 eksiği şeklinde yazın.

Neden boyle bir seye ihtiyaciniz oldu? FPS düşmesi oluyor mu sık sık? Oyunun sahnesi ne kadar karmasiksa sistem ona gore otomatik belirliyor zaten frekansi. Bir sorun yasamiyorsa dusuk frekansta calismasi daha iyi. Daha az enerji tuketimi, daha az fan sesi, daha az yipranma.

AMD arayüzünde Overclock kısmında minimum ve maksimum frekans ayarı olması lazım. Oradaki minimum değeri maksimum değerinin 100 eksiği şeklinde yazın.

İzlediğim rehberlerde minimum ve maksimum frekans ayarı mevcut fakat şu anki sürümde değiştirilmiş sanırım. Sadece ofset değeri girebiliyorum.

Neden boyle bir seye ihtiyaciniz oldu? FPS düşmesi oluyor mu sık sık? Oyunun sahnesi ne kadar karmasiksa sistem ona gore otomatik belirliyor zaten frekansi. Bir sorun yasamiyorsa dusuk frekansta calismasi daha iyi. Daha az enerji tuketimi, daha az fan sesi, daha az yipranma.

Her zaman karmaşık oyun sahnelerinde yüksek frekansa çıkmıyor çünkü ve 60 FPS'e kadar düşüyor. Sıkıntım bu zaten 200 FPS oynyabiliyorken neden 60 FPS'le avantaj kaybedeyim. Oyunun hissiyatı çok değişiyor. ASUS TUF 9070 XT kullanıyorum herhangi bir ses olmuyor.

Sziinle ayni sistemde oynayan baskasi 2K max ayarlarda 90 - 120 FPS arasinda oynuyor. Frekans 2500 mhz gorunuyor. Sizin ekran goruntusunde de anlik 100 FPS civari. Programin frekans gostergesinde sorun olabilir. AMD'nin kendi OSD i ile kontrol ettiniz mi?

Sziinle ayni sistemde oynayan baskasi 2K Max ayarlarda 90 - 120 FPS arasinda oynuyor. Frekans 2500 MHz gorunuyor. Sizin ekran goruntusunde de anlik 100 FPS civari. Programin frekans gostergesinde sorun olabilir. AMD'nin kendi OSD'i ile kontrol ettiniz mi?

Oyun versiyonu ve harita farkı var burada zaten benim amacım 200 FPS almak değil. Frekans düşük olunca yoğun bir anda stutter oluyor gibi hissettiyor, yüksek frekansta akıcı bir şekilde oynanıyor. Ekran görüntüsünde olduğu gibi yüksek frekanslarda performans çok iyi ama tarkov stabil bir oyun olmadığı için bunu kendisi iyi ayarlayamıyor, onu anlatmaya çalışıyorum. Yüksek frekanslarda çalışmasını ayarlayabilirsem bu sorunum ortadan kalkacak.

Screenshot_4.webp

Adrenalin ayarlarindan sabit calisma frekansina zorlayabilirsin. Ama tum oyunlarda buna zorlamak cok saglikli olmaz. Bunu profil olarak kaydedip Tarkov oynayacagin zaman yukleyebilirsin.

1752586385017.webp