Dodgerino

Çalışkan
Oyunda garip bir şekilde ekran kartım 1500 MHz'lerde çalışıyor. Yer yer 3000 MHz'lere çıktığında FPS'im uçuyor ve oyun bayağı rahatlıyor. Tarkov teknik olarak sıkıntılı bir oyun ama Street of Tarkov haritasında bile 1500 MHz'leri geçmemesini çözebilmiş değilim.

AMD uygulamasını kurcaladığımda ise sistemim çöktü. İstediğim şey, en azından 2000 MHz civarında çalıştırabilmek. AMD Adrenalin hakkında tecrübesi olan varsa yardımlarını bekliyorum. Oyun çözünürlüğüm 2K.

Sistemim:
  • CPU: Ryzen 7 7800X3D
  • GPU: RX 9070 XT
  • RAM: G.Skill 64 GB (2x32) Trident Z5 Neo RGB 6000 MHz CL30 DDR5
  • Anakart: ASUS B850-F

Screenshot_2.webp

Screenshot_3.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce BIOS ve chipset sürücülerini güncelleyin.

BIOS için:
Chipset için:
GPU kullanımı resimde biraz düşük gözüküyor. GPU kullanımı %100 yüke yakın olursa saat hızı da artar. BIOS'a girip UCLK = MEMCLK olarak ayarlayın. İnternette ufak bir aramayla bulabilirsiniz. Ayrıca PBO kısmına girip All Core Negative 15 girin. PBO ayarları kısmınıda 10X olarak değiştirip +200MHz ekleyin.
Örnek resim:

IMG_1996.webp

RAM ayarlarını da videodaki gibi yapın:

IMG_3611.webp

Bu videodaki gibi kartınızı optimize edin ama ekran kartı ayarlarını deneme yanılma yoluyla bulmalısınız. Aynı değerleri girmeyin, mantığı kavrayın. RAM ayarlarında ise aynı değerleri girebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce BIOS ve chipset sürücülerini güncelleyin.

BIOS için:
Chipset için:
GPU kullanımı resimde biraz düşük gözüküyor. GPU kullanımı %100 yüke yakın olursa saat hızı da artar. BIOS'a girip UCLK = MEMCLK olarak ayarlayın. İnternette ufak bir aramayla bulabilirsiniz. Ayrıca PBO kısmına girip All Core Negative 15 girin. PBO ayarları kısmınıda 10X olarak değiştirip +200MHz ekleyin.
Örnek resim:

Eki Görüntüle 163727

RAM ayarlarını da videodaki gibi yapın:

Eki Görüntüle 163728

Bu videodaki gibi kartınızı optimize edin ama ekran kartı ayarlarını deneme yanılma yoluyla bulmalısınız. Aynı değerleri girmeyin, mantığı kavrayın. RAM ayarlarında ise aynı değerleri girebilirsiniz.

Bios ve chipsetim güncel. Attığınız ikinci videodaki overclock'u denediğimde daha giriş ayarlarında sistem çökmeye başlamıştı. Diğerlerini deneyeceğim.