Yine bahsettiğim gibi 7800X3D'de Cache konumu yanlış, sıcaklık ve voltaja aşırı hassas. Termal limit bile 95 yerine 90 dereceye çekildi, işlemci zaten kilitli. BCLK dahi müsaade etmiyor, sadece ECLK ile frekans artışı var. PBO'daki Boost Clock verdiğin değerler etkisiz. VSOC 1.4 civarında dolanan X3D'ler yandığından RMA kabul etmediler, sonrasında geri adım atıp voltajı boş yere 1.3 kitlediler. Şu an birçok kişi bu başarısız mimari yüzünden Ryzen 9000'de dahi 6200-6400 1:1 mod açamıyor.
Onun haricinde tabii her fikre saygım var, görüş farklılıkları olacaktır.
@Eagles hoca da vaktiyle bu ikilemde kalmıştı. Kendisine @Marix ile beraber 9700X önermiştik. Memnun kaldı, diye hatırlıyorum. Fan profili genel itibariyle Ryzen mimarisinde ayarlamanız şart, ani sıcaklık fırlamaları bu mimaride olağan. İntel'deki serinliği beklemeyin. Yükte 10 nm gereği İntel'de de absürt değerler mevcut şu anda LGA 1700'de. Benim genel olarak bahsettiğim boştaki dereceler. Boşta da çiplet mimari gereği IO Die sıcak çalıştığından İntel'de 30 derece ise, AMD'de 45-50 dereceler bile yaz ayında olağan kabul edilir. Fan profili vs. ayarlayarak 9700X dahil kullanmanız gerekli. Tak çalıştır her türlü ani sıcaklık artışları ve ivmelenmeler rahatsız edecektir, bu kaçınılmaz. 7800X3D'de bu durum çok daha belirgindi.