Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Easley

Uzman
Sizce undervolt uygulanmış RX 9070 XT Red Devil'in genel sıcaklık değerleri nasıl? Yüke sokabilecek bir oyunda 1 saat kadar oynadıktan sonra oyunun içerisindeyken alındı. Hava sıcaklığı 33 derece. Bellek sıcaklığı en fazla 82'yi gördü.

1753217442834.webp

Dosya Ekleri

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce undervolt uygulanmış RX 9070 XT Red Devil'in genel sıcaklık değerleri nasıl? Yüke sokabilecek bir oyunda 1 saat kadar oynadıktan sonra oyunun içerisindeyken alındı. Hava sıcaklığı 33 derece.

Peki bu değerler 2K da mı? Bilmiyorum ne fark eder fakat çok iyi.

Normalde 57-59 derece civarında çalışıyordu, bir anda 64 dereceye çıktı. Sanırım hava normalden daha sıcak olduğu için oldu. Videoda hotspot 84 olarak verilmiş, benimki ise 88'e çıkıyor ama hiç 89 olduğunu görmedim. Belleklerde tersine, videoda 86 olarak verilmiş, benimki ise 82'yi geçmedi. VRM sıcaklıklarını göremiyorum ama çok yüksek olacaklarını düşünmüyorum çünkü kartın gösterdiği sıcaklık en fazla 66'yı gördü. Şimdi bu sıcaklıkları iyi veya normal olarak kabul edebilir miyiz hava sıcaklığına oranla.

Normalde 57-59 derece civarında çalışıyordu, bir anda 64 dereceye çıktı. Sanırım hava normalden daha sıcak olduğu için oldu. Videoda hotspot 84 olarak verilmiş, benimki ise 88'e çıkıyor ama hiç 89 olduğunu görmedim. Belleklerde tersine, videoda 86 olarak verilmiş, benimki ise 82'yi geçmedi. VRM sıcaklıklarını göremiyorum ama çok yüksek olacaklarını düşünmüyorum çünkü kartın gösterdiği sıcaklık en fazla 66'yı gördü. Şimdi bu sıcaklıkları iyi veya normal olarak kabul edebilir miyiz hava sıcaklığına oranla.

Kabul edilebilir. Kasanın hava akışı hava sıcaklığı vesaire 3 5 oynama olabilir.

Dostum oradaki testte oda sıcaklığı 21. Senin oda sıcaklığın 21 olursa aynı sonucu alırsın. Performans kaybın kaç?

Fan RPM leri videodaki gibi 1100rpm dolaylarında. Hatta SS lerde 100 rpm daha düşük.
Havaların sıcak olması, kasanın airflow u bunları etkiler.
Gayet kabul edilebilir / normal sapma değeri var.

Dostum oradaki testte oda sıcaklığı 21. Senin oda sıcaklığın 21 olursa aynı sonucu alırsın. Performans kaybın kaç?
Undervolt kaynaklı %3'lük bir kayıp var fakat RPM,HOTSPOT ve kasanın içine yayılan genel sıcaklık ciddi oranda düşüyor. Onun dışında bir kayıp yok.