RX 9070 XT sistemde boşta yüksek GPU kullanımı sorunu

Yelleeror

Becerikli
Merhaba arkadaşlar,

Bugün yeni sistemimi ilk kez kurup kullanmaya başladım. AMD ekran kartını da ilk defa kullanıyorum, bu yüzden çok fazla bilgim yok.

Bilgisayar bana geldiğinde ekran kartı sürücüsü zaten yüklüydü. Ben ekstra herhangi bir ekran kartı sürücüsü kurmadım. Sadece Windows kurulumunu tamamlayıp Windows Update üzerinden gelen güncellemeleri yaptım. Daha sonra AMD Adrenalin'i açıp kontrol ettim.

Fakat dikkatimi çeken bir durum var. Bilgisayar tamamen boştayken, arka planda sadece Discord gibi birkaç temel uygulama açık olmasına rağmen AMD Adrenalin'de ekran kartı kullanımı sürekli %60-70 civarında görünüyor. Sıcaklık da yaklaşık 70°c seviyelerinde geziyor. Oyun açık değil, render yapılmıyor, herhangi bir yük altında da değil.

Bu bana hiç normal gelmedi. Acaba bu yazılımsal bir sorun mu, sürücü kaynaklı mı, yoksa adrenalin yanlış mı gösteriyor?

İnternette bazı kişiler Windows'un otomatik yüklediği sürücülerle sorun yaşanabildiğini, sürücünün DDU ile kaldırılıp AMD'nin sitesinden temiz kurulum yapılması gerektiğini söylemiş. Benim durumumda da böyle bir ihtimal olabilir mi?

AMD ekran kartını ilk kez kullandığım için nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Ben olsam nasıl bir yol izlerdiniz? Benzer bir sorun yaşayan veya çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Windows 10 mu kullanıyorsunuz yoksa 11 mi? GPU kullanımını görev yöneticisi üzerinden mi takip ediyorsunuz? Anında yeniden oynatma özelliğini açık bir şekilde kullanıyor musunuz?

DDU ile silmene gerek yok bence. Direkt son sürümü indir attığım linkten, üzerine kur.

Hocam DDU ile silip tekrardan yükledim falan çok şey yaptım aslında düzeldi gibi oldu ondan sonra valorant‘ı açtım test etmek için ondan sonra valorant‘ı kapattım da gene %60 civarlarında çıktı boşta

Windows 10 mu kullanıyorsunuz yoksa 11 mi? GPU kullanımını Görev Yöneticisi üzerinden mi takip ediyorsunuz? Anında yeniden oynatma özelliğini açık bir şekilde kullanıyor musunuz?

Windows 11 hocam hem adrenalin üzerinden hem de Görev Yöneticisi üzerinden takip ettim anında yeniden oynatma özelliği ne tam olarak bilmiyorum AMD'yi ilk defa kullanıyorum bugün

Bu benim 7800 XT ekran kartında da oluyor ama çok nadir. Eğer denk gelirsem AMD Adrenalin ayarlarında GPU ayarını dengeli moddan sessiz moda alıyorum. GPU kullanımı düştükten sonra tekrar dengeli moda alıyorum, boşta GPU kullanımı düşmüş oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…