RX 9070 XT sistemde kapanma sorunu

nacho

Çalışkan
Merhabalar, bu sistemi yaklaşık 8 aydır kullanıyorum ve birkaç gün önce Resident Evil 4 oynarken görüntü dondu ve olay esnasında gelen ses takılmış bir şekilde gelmeye başladı. Ardından Forza Horizon 6’da da aynı şekilde olay gerçekleşti ve bu olaylar öncesinde bilgisayarda herhangi bir değişiklik (driver update, BIOS update, donanım değişimi) gerçekleşmedi.

Isılarda ise herhangi bir problem gözlemleyemedim. Ek olarak OCCT’de bulunan Power Testine soktuğumda ise 2 dakika dolmadan görüntü gidiyor ancak bilgisayar çalışmaya devam ediyor.

Eklemek isterim ki BIOS ve driverlar günceldi. BIOS üzerinde EXPO açık, işlemci dahili ekran kartı kapalı olması haricinde işlem yoktu, BIOS’u CMOS reset ve kendi Optimized Profile’ı dahil denedim. Bir kere HYPERVISOR_ERROR crash ekranı geldi ve SVM Mode, Memory Integrity gibi seçenekleri değerlendirdim ancak düzelmedi. Event viewer’da ise olağan dışı bir şeye rastlamadım.
  • Sapphire RX 9070 XT Nitro+
  • Ryzen 7 7800X3D
  • MSI B850 Gaming Plus WiFi
  • Patriot 6000Mhz 16GB RAM
  • Enermax Revolution III 1000W 80+ GOLD PSU

PVV516G60C30 Modeli.
RAM'leri tek tek A2'de deneyin bir de. Belki modüllerden biri faulty olabilir, o da gözden kaçmasın. Contact Frame varsa sökün, soğutucu çok sıkıldıysa gevşetin. BIOS zaten günceldir.
Asıl problem yaşadığım nokta bu ne yazık ki tek ram kullanıyorum o yüzden çapraz denemeye sokamıyorum. Ve üzerinde Patriot ram olduğu sürece sisteme erişemiyorum görüntü vermiyor, farklı ramler ile erişim sağlayabiliyorum.
Bu aparat varsa sökülmesi gerekli @nacho

Eki Görüntüle 272065
Bu aparat sökülü halde.

BIOS son sürüme güncel mi peki Patriot denerken? B2'de dene bir de. BIOS güncellemen gerekebilir. Bu RAM ile en baştan beri bu sıkıntıyı yaşıyorsan modül arızalı olabilir. Tekli modül arızası. Başka sistemde denenmesi lazım bu modülün, örneğin ASUS kartta.

İfadeler: X99
BIOS güncel ki güncel olmasa da sistemin açılmasını sağlamak amacıyla BIOS Flashback yapmıştım ancak yine açılmamıştı dolayısıyla BIOS güncel. B2’de ne yazık ki sarı-kırmızı ışıklar yanıyor ve sistem herhangi bir yanıt vermiyor (mouse, klavye, görüntü dahil. A2’de de yaşanan problemler) Ek olarak ise farklı markanın dual ram modellerinden alsam aynı problemleri yaşamaya devam eder miyim? Tekli modül bana bu problemleri yaşatmış olabilir mi?

Bu elindeki modülü farklı bir kartta denemeden kesin konuşulmaz. Modül arızaya düşmüş olabilir. İlk aldığından beri böyleyse de faulty'dir muhtemelen. Hiç Boot etmemesi mantıklı değil, BIOS update ile çözülür normalde.

Evet eğer yanlış bilmiyorsam BIOS Flashback RAM’e ihtiyaç duymadan dahi yanıt alınabilen bir işlem. RAM tüm bunlara sebep olabilir mi? sorusunu aslında bu yüzden sormuştum, uzun bir süre anakart sorunu olduğunu düşündüm.

Yöntem bu. RAM sebep olur, Boot etmez arızalıysa.

Böyle bir sorun var ama hiç Boot etmeme ayrı bir olay. BIOS Fashback ve Clear CMOS ile Boot edilebilmesi lazım adımları doğru yaptığına eminsen.
Teşekkür ederim yardımlarınız için. Şu anda RAM almaktan başka çarem yok gibi duruyor ve ram aldığımda aynı sorunları yaşamamak sadece ummaktan geçiyor gibi hissediyorum.

Teşekkür ederim yardımlarınız için. Şu anda RAM almaktan başka çarem yok gibi duruyor ve ram aldığımda aynı sorunları yaşamamak sadece ummaktan geçiyor gibi hissediyorum.

Elindekini garantiye gönder, farklı bir modül ile dene 6000 CL30. İade hakkın var zaten, para kaybı olmaz. Aracı Amazon olursa daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…