Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çok güçlü bir sistem kullanmama rağmen bu oyun çok ciddi anlık FPS düşüşleri yaşatıyor bana ve sorunun kaynağını bir türlü bulamadım. Dün oynarken FPS'in 1'e düştüğünü bile gördüm, resmen 240FPS'den 1'e kadar düşüyor FPS ve bunu da hep önemli anlarda yapıyor, çok sinir bozmaya başladı. Sistemim aşağıdaki gibidir:
  • AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci
  • PowerColor Red Devil RX 9070 XT 16GB Ekran Kartı (25.5.1 Sürücü)
  • G.Skill Trident Z5 Royal 64GB (2x32) 6000MHz CL28 RAM
  • MSi MAG B850 Tomahawk Max Anakart
Sorunun oyundan kaynaklı olduğunu düşünmek istiyorum ancak oynayan tüm arkadaşlarım böyle bir sorunu olmadıklarını söylüyor, bir tek bende mi yaşanıyor anlamadım ki.

Çözüm
Bir kullanıcı fare Hz düşürerek çözmüş. Eğer 1000 Hz üstü(4-8K) bir fare kullanıyorsanız Hz oranını düşürüp deneyin. Eski oyunlarda donanımdan bağımsız uyumsuzluk vb. sorunlarından dolayı yüksek Hz fareler sorun çıkarabiliyor. Mesela iki yıl önce oynadığım 2003 yapımı bir FPS oyunu, 125 Hz çekmeyince saçma sapan fare takılmalarıyla cebelleşiyordu.

Ayrıca şu videoya göz atın. AMD kullanıcılarının da bence takip etmesi gereken bir kanal.

Bu oyunun resmi olarak Vulkan desteği var mı? Yani bir komut vb. ile açılıyorsa Vulkan çözer gibi geliyor. Eski dx9 oyunlarında FPS sorunlarını genelde komut veya modlar ile Vulkan geçiş yaparak çözüyorum. Sorunu sadece yerel sitede bırakmayın. Reddit sayfasına falan da yazın.
Bir kullanıcı fare Hz düşürerek çözmüş. Eğer 1000 Hz üstü(4-8K) bir fare kullanıyorsanız Hz oranını düşürüp deneyin. Eski oyunlarda donanımdan bağımsız uyumsuzluk vb. sorunlarından dolayı yüksek Hz fareler sorun çıkarabiliyor. Mesela iki yıl önce oynadığım 2003 yapımı bir FPS oyunu, 125 Hz çekmeyince saçma sapan fare takılmalarıyla cebelleşiyordu.

Ayrıca şu videoya göz atın. AMD kullanıcılarının da bence takip etmesi gereken bir kanal.

Bu oyunun resmi olarak Vulkan desteği var mı? Yani bir komut vb. ile açılıyorsa Vulkan çözer gibi geliyor. Eski dx9 oyunlarında FPS sorunlarını genelde komut veya modlar ile Vulkan geçiş yaparak çözüyorum. Sorunu sadece yerel sitede bırakmayın. Reddit sayfasına falan da yazın.

Çözüm
Faremin Hz seviyesini 2000'den 1000'e çektim ve sorun gerçekten de çözüldü :D İki maç attım, üstelik limitsiz FPS ile oynadım en ufak bir FPS düşüşü bile yaşamadım. 9070 XT aldığım dönem faremi de yenilemiştim ancak bundan dolayı olacağı hiç aklıma bile gelmemişti.

Cevap veren herkese teşekkürler.

Faremin Hz seviyesini 2000'den 1000'e çektim ve sorun gerçekten de çözüldü :D İki maç attım, üstelik limitsiz FPS ile oynadım en ufak bir FPS düşüşü bile yaşamadım. 9070 XT aldığım dönem faremi de yenilemiştim ancak bundan dolayı olacağı hiç aklıma bile gelmemişti.

Cevap veren herkese teşekkürler.
16 yıllık oyun LoL. Optimizasyona bak, Fare Hz'inden dolayı 2 saniye Drop yemek nedir?
:D

16 yıllık oyun LoL. Optimizasyona bak, Fare Hz'inden dolayı 2 saniye Drop yemek nedir?
:D
Attığım bilete de cevap verdim sorunu bu şekilde çözdüm diye, onlar da "1K üstü Hzlerde sorun olduğunu biliyorduk ama FPS düşüşüne sebep olduğunu bilmiyorduk, geliştirici ekibine ileteceğiz" dediler. Geliştiriciler tarafından da bilinen bir sorunmuş. LoL'ün bence CS2 gibi, Rainbow Six Siege X gibi bir yeniliğe ihtiyacı var, yoksa böyle çok sorun görürüz. Codebase çok eski.

Son düzenleme: