@celikonur774 Gigabyte 9070XT gaming oc modeli güvenli sınırlar içerisinde olsa da biraz ısınıyor. Bunun bir sebebi de diğer bazı modelere kıyasla GPU base clock değerini agresif şekilde yükseltiyor olması. Boost değeri modelden modele değişmekle birlikte 2800-2900-3000Mhz iken ben Gigabyte 9070XT'de 3280-3300MHZ'leri görüyorum. Bu da bir etken.
Benim GPU sıcaklığı 65-67 derece
Hot Spot ise kavurucu sıcaklarda 99-100 derece normal mevsim koşullarında 85-86 derecelerde.
Bellek sıcaklıkları ise 76-80 derece maksimum daha üstünü görmedim.
Genel olarak memnunum karttan sıcaklık konusu dediğim gibi güvenli sınırlar içerisinde kalmak koşulu ile çok kafaya takılacak bir konu değil. Sadece kart başlı başına 330 watt güç çekiyor çok serin çalışmasını bekleyemezsiniz.
Bu da benim PC önde iki üste iki arkada da bir egzoz fan. Tabi giriş seviye minnak bir H610 anakart olduğu için grafik kartı ve işlemci soğutucu bloğu birbirine çok yakın bu durumun da bir etkisi vardır belki de bilemiyorum. Kapalı kullanıyorum.
@user44 9070XT'ler de kötü bir model yok tüm modeller işini layıkı ile yapıyor. Akan jel muhabbetine de takılmayın bu kadar 3-5 kişi yaşadı diye herkes yaşıyormuş veya yaşayacakmış gibi lanse etmek lüzumsuz. Ona kalırsa RTX 5090-5080 ve 5070Ti gibi 12VHPWR kullanan bazı kartlarda yanma erime vakaları görüldü diye bu bağlantıyı kullanan tüm kartların yanacağı anlamına gelmiyor.
Eki Görüntüle 279859