RX 9070 XT sistemde "sürücü zaman aşımı" hatası

celikonur774

Gelişen
Herkese merhaba, geçtiğimiz günlerde yeni bir PC topladım. Yeni kasada birkaç kez AMD "sürücü zaman aşımı" hatası başıma geldi. Sürücüyü iki temiz kurulum üzerine yeniden yükledim. AMD'nin son yayınladığı önerilen sürücü olan 26.8.1 yüklü. Sizce çözümü nerede aramalıyım, bu hataya ne sebebiyet verir? PSU ya da ekran kartı arızalı diyebilir miyiz? Yardımlarınızı bekliyorum...

• İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT
  • Anakart: ASUS Prime B650M-K
  • RAM: Patriot Viper Venom 16 GB DDR5
  • SSD: Kingston M.2 1TB
  • Kasa: Montech XR
  • PSU: Alpha 850W 80+ Bronze ATX 3.1 Gen5.1

Çıkan hata ise tam olarak bu şekilde:

Sistem açılıyor orada bir sorun yok. Fast bootu kapatınca bios ekranına da erişebiliyorum. Ama şu an ramim 4800 mhzde. Zaman aşımı hatası tekrarlayacak mı bilmiyorum. Şu an kayda değer bir şey yapmadım kabloları çıkartıp taktım sadece

yüklü olan driverı silip amdnin sitesindeki opsiyonal gözüken bu driverı yükleyerek denemeli miyim

Bir de şu konuda belirtildiği gibi 26.8.1 güncellemesinden sonra driver time out hatalarını amd raporlamış. eski sürücülere dönmek çözüm olabilirmiş sanırım.

Dnemek lazım 26.6.1 deneyin.

bios güncel mi ona bak önce.

windors + R YAP çıkana DxDiag yaz ilk çıkan yeri at. bize görüntü.

Güncel mi kontrol edeceğim.

Çoklayıp satmışlar BIOS 3881'i kurun.

Eğer öyleyse sıkıntı. Ana hatları taktın mı belki sorun kalmayacak şu an her şey güncel duruyor sadece ekran kartını 26.6.1 deneyelim. Ama RAM'ler 4800MHz olması sıkıntı. BIOS güncel olmasına rağmen sorun çıkarıyorsa genelde sıkıntı RAM'de olur.

Gerekirse RAM için değişim talep edebilirim. Gamers Arena isimli satıcıdan almıştım. İnternette de o satıcıya dair çokça problem yaşandığını okumuştum zaten.

Şimdi ekran kartını eski sürüme çevirip bir süre kontrol ettikten sonra yine yazacağım.

Peki bu ram konusunu nasıl net bir sonuca vardırabiliriz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…