YusufEymen

Becerikli
Dostlar merhaba, bir bilgisayar toplayacağım ve 9070XT ve 5070 Ti arasında gidip geliyorum. 9070XT'de coilwhine ve hotspot problemleri var mış. 5070 Ti ise biraz pahalı. Kasa için 95k bütçem var. 5070 alınca diğerlerine bütçe ayıramıyorum istediğim gibi. 90k üstüne çıkmamaya çalışacağım ama.

9070XT'de coilwhine ve hotspot problemleri var mış
Modelden modele değişir. Ne için kullanacaksınız sistemi? 95k sadece kasa içinse arkadaşın dediği gibi 5080li sistem çıkar. 5070 Ti ve 9070 XT arasından ucuz olan alınmalı. Artı olarak 5070 Ti'ın giriş seviye bir kartını alabilirken 9070 XT tarafında AsRock Taichi gibi üst düzey bir kart alabilirsiniz (soğutma ve yüksek saat hızı).

Son driverlarla 9070XT 5070 Ti'ı net bir şekilde geçmeye başladı, üstüne tasarım farkını da düşününce ikisi arasından net 9070XT.

Ama DLSS4 ve MFG yi de göz önünde bulundurmak lazım.

Sadece kasa için 95k bütçen varsa 5080 çıkar. Sistemi ne için kullanacaksın?

Genel olarak ama çoğunlukla 2K ultrada oyun.

Modelden modele değişir. Ne için kullanacaksınız sistemi? 95k sadece kasa içinse arkadaşın dediği gibi 5080'li sistem çıkar. 5070 Ti ve 9070 XT arasından ucuz olan alınmalı. Artı olarak 5070 Ti'ın giriş seviye bir kartını alabilirken 9070 XT tarafında ASRock taichi gibi üst düzey bir kart alabilirsiniz (soğutma ve yüksek saat hızı).

Taichi almak üzere Vatan Bilgisayar'a gittim fakat kasadayken geri döndüm. Coil whine ve hotspot problemleri beni son derece endişelendiriyor. Bu kadar para verdikten sonra kartın kusursuz olmasını bekliyor insan. Genellikle de en üst modellerden Nitro ve taichide oluyormuş. Geriye Red Devil kalıyor.

Boş işler. Şu anda bile yetersiz olan kartları yeterli gösterme çabasının ürünü ikisi de. Zaten FSR4+Redstone ikilisi DLSS tarafına alternatif, MFG de yapay FPS şişirmekten ibaret, çoğu zaman akıcılık hissini etkileyemiyor bile, multi oyunlarda zaten manasız. Bir arabayı motoru büyük diye alırsın, turbosu büyük diye değil.
Coil whine ve hotspot problemleri beni son derece endişelendiriyor.
Fazla sakınan göze çöp batar derler, o kadar da takma. Al, baktın çok kötü çıktı sendeki, iade et. Zaten şu anda günümüzde yüksek güç tüketimi olup da asla CW yapmayan kart diye bir şey yok, bu birebir fiziksel bir olay çünkü.

Undervoltu yapınca 5070 Ti, 9070 XT'den çok daha az elektrik harcıyor. Undervolt olmaz gibi bir durum yok 50 serisinde hemen hemen her kart oldukça iyi UV ve OC oluyor. Sanki 10-20 FPS fark atmış gibi çok büyük bir şey olmuş gibi propagandası dönüyor bu olayın çok takılmamak lazım. Ama 5070 Ti fiyatlarının düşmesi gerektiğini düşünüyorum hala çok fazla şişikler.

Sadece kasa için 95k bütçen varsa 5080 çıkar. Sistemi ne için kullanacaksın?

Boş işler. Şu anda bile yetersiz olan kartları yeterli gösterme çabasının ürünü ikisi de. Zaten FSR4+redstone ikilisi DLSS tarafına alternatif, MFG de yapay FPS şişirmekten ibaret, çoğu zaman akıcılık hissini etkileyemiyor bile, multi oyunlarda zaten manasız. Bir arabayı motoru büyük diye alırsın, Turbo'su büyük diye değil.

Fazla sakınan göze çöp batar derler, o kadar da takma. Al, baktın çok kötü çıktı sendeki, iade et. Zaten şu anda günümüzde yüksek güç tüketimi olup da asla cw yapmayan kart diye bir şey yok, bu birebir fiziksel bir olay çünkü.

Çoğunu kabul etmiyorlarmış iade ederken. Şu an super modelleri beklemeyi düşünüyorum. Daha çok VRAM daha iyidir. Siz ne düşünüyorsunuz?