RX 9070 XT, RTX 5070 Tİ dengi bir kart aralarındaki %2-3'ün bir anlamı yok. Diyorsanız ki ben sadece oyun oynarım CUDA benim için önemli değil 6 ay beklenmez. Diyorsanız ki zaman ve para sorunum yok o zaman düşünmeden RTX 5080'i alın direkt olarak segment atlamış olursunuz. Aslında cevabı sizin neyi istediğinizdir.

Arkadaşlar yurt dışından RTX 5080 alırsam 54.000 TL'ye gelıyor, TR fiyatı 70.000 TL ama 4-6 aya gelecek. Tanıdık gelirken getirecek. RX 9070 XT alırsam elime direkt ulaşacak.

Performans farkı ne kadar acaba?

5080 daha güçlü ancaj bu fiyata sadece 16 GB vermeleri ve bu şekilde.
Alınması fiyasko. 5000 Super serisi çıkacak ilkbaharda eğer üst düzey kart istiyorsan 5070 Ti super veya 5080 Super bakabilirsin.

Çıkacağı kesin değil ama 9080 ve 9080 XT'de bekleyebilirsin ama şu an 5080 alınmaz.

Buradaki mesaj yukarıda yazılanları okudun mu? Onlara söylüyorum: Adam bütçe sorusu bile sormuyor; performans farkı ve zaman farkına değer mi diyor. Mesajlarda ise adamın fatura hesabını yapıyorlar, bana garip geliyor. Senin o konudaki mesaj da tesadüfen tuttu, her konuyu açanın maddi durumu düşük değil sonuçta. Konuyu açan ben olsam yine aynı cevabı verecektin mesela.

Bence milletin parasını düşünmek yerine, kart alıcıya ne kadar konfor sağlayabilir, kaç yıl idare ettirir ya da konu sahibine birkaç detay belirterek yönlendirmek daha mantıklı. Benim düşüncem şöyle: Ben iki markayı da yıllardır kullandım. Kendi tecrübemi anlatayım kısaca. İlk NVIDIA kart aldığımda sadece oyun oynuyordum, fakat yaş büyüdükçe hobiler değişiyor, yeni hevesler geliyor. Çok fazla oyun oynuyorum ve sonradan bu oyunlar nasıl yapılıyor, geliştiriliyor merak edip Unity ve Unreal Engine öğrenmeye başladım. Ardından YouTube’a videolar çekmek, canlı yayın açmak gibi hevesler geldi, onları da yaptık. Demek istediğimi anlıyor musun? Ben tek bir ekran kartıyla satıp değişmeden 4 yıl her işi yapabildim. İşte bunu AMD bana sağlayamadı; o zamanki kartları bana göre çöptü bu konuda.

9070 XT çok başarılı bir kart, biliyorum, ama hâlâ teknolojik olarak iyi değil; eski mimari kullanıyor. TDP seviyelerini falan hiç araştırmıyor musunuz? 350W TDP kart… Aynı performansı, hatta daha stabilini 250W 5070 Ti’da alabiliyorum. İşte buralara kimse girmiyor, düz kafa çünkü: Adamlar “kaç FPS fark var” deyip geçiyor. Olmaz; araştırmaları lazım. Ekran kartı ile sadece oyun oynanmıyor artık. Yapay zekâ çağına girdik ve NVIDIA burada tekel zaten, biliyorsun. Kuzenim üniversiteye gitti, local AI kurdu; internet sorunu çektiği için burada bile ekran kartı adamın hayatını kolaylaştırıyor.

Ben herkesin bu konuda bilinçlenmesini istiyorum. “7K–10K fark var” deyip adama inanılmaz kalite kaybı yaşatmak yerine benim gibi öneriler yapın; parasını adam düşünsün. Ama bu forumda bu kartı aldırmak için inanılmaz bir baskı var, bunu mantıklı bulmuyorum. Bellek fiyatlarına dev zam geliyor biliyorsunuzdur; ileride kart değiştirmek bile zorlaşacak. Arkadaş 6 ay sonra yurt dışından alacaksa eğer, hiç düşünmeden Super serisi getirtebilir mesela. Bunu da kimse söylememiş.

Neden bu kadar öfkelisin bu konuda? Ben kendim de 5080 kullanıyorum. Tabii ki 5080 daha iyi, rakip kartlar bile değiller zaten. 9070 XT daha f/p, onu belirtiyoruz.
Herkes "paramın alabildiğinin en iyisini alayım" düşüncesinde değil. Bunu anlamıyorsunuz. Adam "ekran kartına 55K verebilirim" diyor. "55 bin liram bana batıyor mutlaka harcamalıyım." demiyor.