Kaldı ki RTX 5080 yazılım açısından çok daha sağlam. RX9070 XT ile çok fazla sorun yaşayan insan var.

Testte şunu fark ettim ki fiyat aralarında 2 kat fark olmasına rağmen 9070 XT baya iyi performans göstermiş, 5080'nin rakibi olmadığı halde. Bazı yerlerde yazılım azizliğine uğramış, zamanla düzeltilir sıkıntı değil. RT çekirdeklerine ciddi ihtiyaç yoksa 5080 çok da tercih edilecek kart değil gibi. MFG, DLSS konusunda bir şey diyemem sonuçta AMD'de var.

Testte şunu fark ettim ki fiyat aralarında 2 kat fark olmasına rağmen 9070 XT baya iyi performans göstermiş, 5080'nin rakibi olmadığı halde. Bazı yerlerde yazılım azizliğine uğramış, zamanla düzeltilir sıkıntı değil. RT çekirdeklerine ciddi ihtiyaç yoksa 5080 çok da tercih edilecek kart değil gibi. MFG, DLSS konusunda bir şey diyemem sonuçta AMD'de var.
Sırf oyun oynamak için tercih edilebilir RAM krizinde bulunmaz nimet.

İşlemcileriniz ve kullanım amaçlarınız nelerdir?
9800X3D ve sadece oyun için kullanıcam ama bana en az 3 sene gitmesi gerekiyor 4K da ultra ayarlarda.

Tamamen amacına ve diğer sistem bileşenlerine bağlı. Bana kalırsa sadece oyun ve ufak tefek render işleri için 9070 XT gayet yeterli ancak profesyonel seviyede 4K/8K render gibi işlerde RTX 5090 tercih edilebilir (ya da para batıyorsa, illaki harcamak zorunda hissediyorsanız).
Hocam sadece oyun ayrıca para batmıyor sadece 4K ultra ayarlarda 3 sene kafam rahat olsun istiyorum.

RX 9070 XT, RTX 5070 Ti rakibi. RX 9070 XT ile karşılaştırılması hakaret olur 5090 için. Asıl soru bence kullanım alanına göre olmalı. Mesela sadece oyun ise RX 9070 XT fazla fazla yeter ve memnun eder. Ama işi tasarım ve ağır renderlar ise alınabilir neden alınmasın.
Hocam alınmasına alınır da aradaki fiyat farkı 150 bin TL 5090 en az 145Kdan aşağı yok benim istediğim modelde 180K civarında 4K ultra oynayacağım o yüzden sordum aradaki fark 150 bin TL az değilki birini 35-40K ya bulabiliyorsun diğerini 150kdan aşağı yok

Adın PC uzmanı. Her neyse, ikisi birbirine denk kartlar değil. Kullanım amacı 2K ultra ayarlarda oyun ise, 9070 XT'den RTX 5090'a geçilmez.
Hocam istesem adamı bilim adamı da yazabilirdim önemli olan isim değil şuanki konumuz ayrıca ben hangisinin iyi olduğunu zaten biliyorum fiyatlardan çekindiğim için açtım konuyu benim almak istediğim ürünle bunun arasında 150 bin TL var ve zaten 5090 nın iyi olduğunu herkes biliyor. 4K ultrada oynuyorum o düşündürdü.

Rtx 5090 ile de 4 katından fazla fiyat farkı var :( sadece fiyat düşündürüyor.

"5070 Ti mı daha iyi 5090 mı?" gibi bir soru olmuş bu tamamen.
Aynen öyle yapmak istedim fiyat kaynaklı hangisinin daha iyi olduğunu biliyorum zaten.

Samanyolu ile Andromedayı kıyaslamak gibi bir şey.
Hocam aradaki fiyat farkı da o seviyelerde o yüzden.