Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eyunal

Becerikli
Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz aylarda bir sistem topladım. Topladığım sistemde ekran kartı tercihimi RX 9070'den yana kullandım. Ancak kartı sisteme taktığımdan beri Adrenalin sürücüsü belli aralıklarla (düzensiz) ayarları sıfırlıyor. Sıfırlarken de aşağıdaki görseldeki hata mesajı gelmektedir.

Ekran görüntüsü 2025-09-03 191105.webp

Haliyle bende olay görüntüleyiciyi inceleme yaşadım.
Olay görüntüleyicide uygulama günlükleri kısmında sürekli AMD_WATCHDOG hataları aldığımı fark ettim.

1757782796257.webp

Oluşturulan DMP dosyasını incelediğimse ise sorunun amdfendr.sys ile alakalı olabileceğini gördüm.

1757783132890.webp

DMP dosyasını incelemek isteyenler için :

Bu sabah ise yaşadığım bir problemin video kaydı ise linkte yer almaktadır. Link Samsung'a ait bulut hizmeti linkidir.

Konuyla ilgili Asus'a mail attım birkaç tavsiyede bulundular ancak etki almadım.

Denediğim çözümler ise;
  • DDU ile sürücüyü tekrar kurma.
  • Chipset sürücüsünü tekrar kurma.
  • Farklı sürümlerde ekran kartı sürücüsü test etme.
  • RAM EXPO ayarlarını kapatma.
  • Kartın güç limitini düşürme.
  • Farklı PSU.
  • Bu denemelerimin hepsi başarısız oldu.
Sistem;
  • AMD Ryzen R5 7600
  • Asus rog strix B850A
  • Asus prime RX 9070
  • Crucial Pro DDR5 CP2K16G60C48U5
  • Samsung Pro 990 SSD
  • GIGABYTE AE1000PM PG5 ICE
Sizce problemlere tolerans mı göstermeliyim yoksa servise mi vermeliyim veya çözüm bulabilir miyiz? Sistem testler içinde gayet stabilken olur olmadık durumlarda böyle yapıyor olması insanı üzüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Başka bir ram seti aldım, pc'deki amd ile ilgili her şeyi silip tekrar son sürüme geçtim. Windows 11 25H2 sürümüne geçiş yaptım ekran kartı muhtemelen yarın gelecek olmadı pazartesi günü gelmiş olacak. Tekrar bakacağım sorun devam ediyor mu diye şayet ediyorsa başka bir pc'de denemek için Ankara'da biri lazım bana çevremde bu kartı takabileceğim bir bilgisayar yok.

Merhaba arkadaşlar,

Bugün kartım servisten geldi. PC'ye taktım ve hata vermeyi kestiğini fark ettim. Şuan için bir problem görünmüyor. Olay günlüklerinde oluşan hataların tekrar etmemesi sevindirdi beni. Umarım bu konuyu tekrar açmak veya güncellemek zorunda kalmam :) Herkesin ilgisi için teşekkürler.

Servise kartı verdikten sonra ne yaptım ?

Öncelikle Windows 11 25H2 sürümüne geçiş yaptım. Ardından AMD ile ilgili her uygulamayı sürücüyü kaldırdım (AMD Ryzen Master dahil) Akabinde son sürüm sürücüleri tekrar kurdum.
Bildiğin Wattman hatası alıyorsunuz, kötü durum.
AMD Driver çöktüğü stabile bozuluyor.
Genellikle PSU veya RAM'le alakalı olabiliyor. Hangi sürümleri denediniz AMD Driver? RAM için Memtest86 yapar mısınız? Ekran kartı için OCCT veya FurMark testi yapın.
Bu hatayı nereden alıyorsunuz? Yükte mi boşta mı?

Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz aylarda bir sistem topladım. Topladığım sistemde ekran kartı tercihimi RX 9070'den yana kullandım. Ancak kartı sisteme taktığımdan beri adrenalin sürücüsü belli aralıklarla (düzensiz) ayarları sıfırlıyor. Sıfırlarken de aşağıdaki görseldeki hata mesajı gelmektedir.

Eki Görüntüle 184623

Haliyle bende olay görüntüleyiciyi inceleme yaşadım.
Olay görüntüleyicide uygulama günlükleri kısmında sürekli amd_watchdog hataları aldığımı fark ettim.

Eki Görüntüle 184625

Oluşturulan DMP dosyasını incelediğimse ise sorunun amdfendr.sys ile alakalı olabileceğini gördüm.

Eki Görüntüle 184626

DMP dosyasını incelemek isteyenler için:

Bu sabah ise yaşadığım bir problemin video kaydı ise linkte yer almaktadır. Link Samsung'a ait bulut hizmeti linkidir.

Konuyla ilgili ASUS'a mail attım birkaç tavsiyede bulundular ancak etki almadım.

Denediğim çözümler ise;
  • DDU ile sürücüyü tekrar kurma.
  • Chipset sürücüsünü tekrar kurma.
  • Farklı sürümlerde ekran kartı sürücüsü test etme.
  • RAM EXPO ayarlarını kapatma.
  • Kartın güç limitini düşürme.
  • Farklı PSU.
  • Bu denemelerimin hepsi başarısız oldu.
Sistem;
  • AMD Ryzen R5 7600.
  • ASUS ROG STRIX B850a.
  • ASUS Prime RX 9070.
  • Crucial Pro DDR5 CP2K16G60C48u5.
  • Samsung Pro 990 SSD.
  • Gigabyte AE1000PM PG5 ıce.
Sizce problemlere tolerans mı göstermeliyim yoksa servise mi vermeliyim veya çözüm bulabilir miyiz? Sistem testler içinde gayet stabilken olur olmadık durumlarda böyle yapıyor olması insanı üzüyor.

En eski sürücüyü kurup dener misin? Klasik AMD driver sorununa benziyor.

Bildiğin Wattman hatası alıyorsunuz, kötü durum.
AMD Driver çöktüğü stabile bozuluyor.
Genellikle PSU veya RAM'le alakalı olabiliyor. Hangi sürümleri denediniz AMD Driver? RAM için Memtest86 yapar mısınız? Ekran kartı için OCCT veya FurMark testi yapın.
Bu hatayı nereden alıyorsunuz? Yükte mi boşta mı?
Memtest yaptım onda da problem yaşamadım. Full yükte sistemim gayet stabil sorununun spesifik bir tetikleyicisi yok. OCCT'de genel sistem testi ve GPU için testlerde yaptım.

En eski sürücüyü kurup dener misin? Klasik AMD driver sorununa benziyor.
Temmuz ayından itibaren çıkan tüm sürümlerde denedim. Ama sorunu aşamadım.

Memtest yaptım onda da problem yaşamadım. Full yükte sistemim gayet stabil sorununun spesifik bir tetikleyicisi yok. OCCT'de genel sistem testi ve GPU için testlerde yaptım.

Temmuz ayından itibaren çıkan tüm sürümlerde denedim. Ama sorunu aşamadım.

O zaman kartı bi servise vermeyi deneyin.