Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam ben arkadasin RX 570e cop demesine karsilik verdim. Yoksa RX 570 guncel bir kart degil hatta uretilmiyor bile.

RX 570 ile Assassin's Creed Mirage Full ayarlarda 144 FPS oynadim. Yalan soyleyecek halim mi var?

Forumlarda biraz kesin bir dil kullanılır buna pek katıldığım söylenemez ama 8 yıl önce çıkmış ve üst segment olmayan, yazılımsal desteği bitmiş karta çöp denmesini de garipsemem.

Hocam 2025 yılında bilgi çağındayız. İnternette RX 570 8 GB modeli ile Mirage'ın test edildiği onlarca video var. Bırak 144 FPS'i 60 FPS aldığı video bile yok. Siz büyük ihtimalle Lossless Scaling, FSR veya muadili ayarlar ile FPS'i yapay olarak yükseltip yüksek FPS değerlerinizi karşılaştırıyorsunuz. Bu çok yanlış bir argüman. Hani ben 30 FPS ile ultrada oynadım ama beni rahatsız etmedi derseniz eyvallah ama 144 FPS alıyorum demeyin, gülerler.

Gündelik kullanımda teknik olarak 4K upscale bile sorun çıkarmaz ama oyun için 1440P yaş. O dönem için o seviyede en azından 1060, 1070 lazim.

Ayıp denen bir şey var arkadaş. Açmaz diyorlar, ben oynadım diyor. Bilgi veriyoruz, yine aynı. Tam olarak ne koşulda nasıl oynadığını bile bilmiyoruz. Full ayarlar demişsin, YouTube'da şu dediğin FPS'in yarısını bile alan yok. YouTube platformu ve bilgili insanlar da olmasa, ne yerine konulacağımızı ben de bilmiyorum. 1080p oynatırsa öp başına koy diyen adama bile disslike atmışsın.

Oynadim diyen kisi muhtemelen kendi kartini bilmiyor, onda takili olan RX 5700 XT'dir muhtemelen. RX 570 degildir. O kartin Mirage'i 144 Hz de oynatmasi mumkun degil. O kart masaustunde bile 1080p'de 120 Hz calisabiliyor. 😊😊

Zamanında elimden RX 580 8 GB Sapphire geçti. Fan sesi çoktu ısınma olayı da vardı. En sonunda metalik macun uygulamıştım. Karta tam uydu. Fanlar sessiz çalışıyordu ve maksimum 63 gibiydi sıcaklıklar. Bundan dolayı da rahat OC yapıyordu. Yani 590 gücünü görmüştüm. Çok şaşırmıştım. 2K monitörüm. Çatır çatır yüksek grafik açıyordu.

Zamanında elimden RX 580 8 GB Sapphire geçti. Fan sesi çoktu ısınma olayı da vardı. En sonunda metalik macun uygulamıştım. Karta tam uydu. Fanlar sessiz çalışıyordu ve maksimum 63 gibiydi sıcaklıklar. Bundan dolayı da rahat OC yapıyordu. Yani 590 gücünü görmüştüm. Çok şaşırmıştım. 2K monitörüm. Çatır çatır yüksek grafik açıyordu.
Her şey vaktinde iyiydi. 1080'im vardı 2023'e kadar kullandım ve top tier bir karttı. Ancak RX 570'in AC serisinden bir oyunu full ayarlarda bilmem kaç fps ile oynadığını iddia etmesi mantıksız.

Konu %99 troll. En yüksek ayarlarda Mirage'i neyle 144 FPS oynamış? XTX falan olmasın o? :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.