Ryzen 5 1400 GTX 1050 sisteme yükseltme tavsiyesi

wimeorwine

Çalışkan
Şu an halihazırda toplamış olduğum eski bir sistemim var. Bu konularda bilgili olan kardeşlerim abilerim varsa onları dinlemek istiyorum. Yeni bir sistem toplamadan halihazırda kullandığım sistemin üstünden birkaç parça değiştirerek sistemimi daha uzun ömürlü yapmak istiyorum. Çok fazla oynadığım oyun yok arada bir Valorant, LoL tarzı online oyunlar oynuyorum. Harici oyunları konsoldan oynuyorum zaten. Valorant, LoL gibi oyunları eskisi gibi FPS'le oynayamıyorum sıkıntılar çıkıyor. Hem bilgisayarın kendisi de yavaşladı sistemi yükseltmem içim parça önerileriniz vs varsa bütçeyi çok uçurmadan 10k bantlarına kadar çıkabilirim. 15-20'ye sıfır sistem toplamaktansa diye düşündüm. tavsiyelerinize ihtiyacım var sistemim aşağıda yazıyor.

AMD Ryzen 5 1400
B350M gamıng Pro
MSI GeForce GTX 1050 gaming 2G
2X Adata XPG 8 GB 3000 MHz DDR4 AX4U300088G16A-SR30
Western Digital Green 120 GB SSD
Western Digital Green 1 TB HDD
Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı ve CPU değişsin.

Sistemin anakart ve bellek altyapısı nispeten iyi. LoL ve Valorant için uygun.

İşlemci değişimi en başta şart olan kısım. Ryzen 5 5600-5600X ikinci el piyasasında 2500-4000TL'ye çok rahat bulunan bir işlemci ve bence tek başına yeterli olacaktır. Ekran kartı tavsiyesi için ise güç kaynağınızın ve kasanızın modelini isteyteceğim sizden.

Merhaba kasa ve PSU Cooler Master'ın ama model vs. hiçbir yerde bulamadım. 500W'lık PSU var üstünde kasanın orijinal.

Merhaba kasa ve PSU Cooler Master'ın ama model vs. hiçbir yerde bulamadım. 500W'lık PSU var üstünde kasanın orijinal.
O zaman tamam, Ryzen 5 5600/5600X yanına 1660S-1660Ti sizin işinizi fazlasıyla görecektir. Bir delilik yapıp 3060 da takmak isteyebilirsiniz, o zaman 600W asgari bir PSU alırsınız olur biter. Yeni işlemcinizi takmadan önce anakartınızın BIOS'unu son sürüme güncellemeyi unutmayın. Dediğim parçaların hepsini ikinci el satın alın. Referanslı satın alım için Facebook'ta ModArt ve benzeri bir kamyon al-sat sayfası mevcut. Oralardan alışveriş yapmanızı tavsiye ederim.

Çok teşekkürler biraz araştırıp siparişi vereyim. Sadece işlemci değiştirip GPU değişmesem çok sorun yaşar mıyım sizce?

Çok teşekkürler biraz araştırıp siparişi vereyim. Sadece işlemci değiştirip GPU değişmesem çok sorun yaşar mıyım sizce?
Deneyin hocam. İşlemci değişimi zaten şart sisteminize. Ekran kartınızın 2GB VRAM'e sahip olması bir sorun ancak Valorant ve LoL özelinde sistem nasıl tepki verir bakmak lazım. Ek olarak SSD almanızı da şiddetle tavsiye ederim, hatta şart diyebilirim. Anakartınızda M.2 girişi var. Elinizdeki SSD biraz sorunlu bir model. Onu sistemden ayırıp asgari 500GB M.2 NVMe bir SSD almanız çok yararınıza olur.

Tamamdır deneyip dönüş yapacağım size, ilk etapta M.2 SSD ile CPU değişimi yapayım. Sonrasında tekrardan tartışalım

5600X 2.elde 3000 bandında rahatlıkla bulunabilir, ekran kartınızı satıp RX 6800'ü 7000 bandından alabilirsiniz 2. elde.

Hocam m2 ssd aldım ryzen 5 5600 aldım 600w psu aldım çok tatminkar bir sonuç olmadı ekran kartı konusunu tekrar sormak istiyorum , anakartı mı değiştirmediğim için hangisi sorun yaratabilir hangisi sorun olmaz gibisinden. Kendi bakmamla rx7700xt ile 4060ti arasında gidip geliyorum 7600xt de olabilir yada düz 4060 ne diyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…