4060 Ti veya 7700XT sistem çok iyi olur öyle diyorsanız.
aklımdaki kartlar bunlardı en son gpu güncellemesi yapacağım.

hocam psu'yu özenle seçip almıştım, şu anda değiştirmeye gerek duymuyorum.

Efendim, 2. el fiyatı 3000TL sıfır fiyatı 3500TL.
3000₺ pazarlıkla 2750₺'ye inilse 750₺ tasarruf. İşlemcilerin kolay kolay bozulmayan parçalar olduğunu düşünürsek %25 ucuza almış oluyorsun bu artan parayla da RAM yükseltmesi yapılabilir örneğin. Hala çok iyi bir F/P noktasında olan ve ülkemizde delicesine kullanılan bir işlemcinin 2. elinin çok da ucuza gitmesini beklemeyeyiz zaten. Çıktığı zaman bedavadan biraz pahalı olan RX 6600 kartlar şu an 5000₺'ye satılıyor daha 3-4 ay önce ikinci elleri 3500₺'di.

3600'den 5600'e geçişi sıfır olarak yapacaksanız büyük bir IPC artışı elde etmeyeceksiniz. Gittiği yere kadar götürüp DDR5'e geçiş yapın derim.

İkinci el düşünüyorsanız, 3600'ü sattıktan sonra evet olabilir. Şu an o sokete alınacak en mantıklı işlemci 5800X3D. Olur da uygun fiyata ikinci elde yakalarsanız onu alırsınız. Ölü soket falan da değil bu arada, eldeki artık silikonları satmak için bile olsa 9000 serisi işlemciler ile beraber AM4 için XT serisi işlemciler duyuruldu. BIOS güncellemeleri de tam gaz devam ediyor.

Pylon 650 giriş seviyesinin top modellerinden. Değişime ihtiyaç yok.

Bence DDR4 yükseltmesi yapılacaksa 2. el parçalarla yapılmalı. Örneğin 2500-3000₺ bandında alacağınız bir R5 5600 çok güzel bir yükseltme olur. Ben sıfırcıyım diyorsanız ise o zaman "ölü soket"'e yatırım yapmayın derim.

Hocam elimden geldiğimce sıfır almaya çalışırım, elimdeki anakart gayet yeterli bu sokette kalmama gerek olmaz değil mi?

3000₺ pazarlıkla 2750₺'ye inilse 750₺ tasarruf. İşlemcilerin kolay kolay bozulmayan parçalar olduğunu düşünürsek %25 ucuza almış oluyorsun bu artan parayla da RAM yükseltmesi yapılabilir örneğin.

Hocam eğer DDR5 sisteme gerçecek olursam araya askerlik girecek ve bu gecikecek (ortalama 10 ay), fakat DDR4 sistemimi güncellersem 1 ay içinde güncelleyebilirim, bu durumda ne yapabilirim?

Hocam elimden geldiğimce sıfır almaya çalışırım, elimdeki anakart gayet yeterli bu sokette kalmama gerek olmaz değil mi?

Hocam eğer DDR5 sisteme gerçecek olursam araya askerlik girecek ve bu gecikecek (ortalama 10 ay), fakat DDR4 sistemimi güncellersem 1 ay içinde güncelleyebilirim, bu durumda ne yapabilirim?
Bu tamamen sizin beklentinize ve ihtiyaçlarınıza göre değişir. Dolayısıyla karar vermesi gereken sizsiniz. Ben hala B450M anakartımla R5 5600+7800XT 2K çözünürlükte oynuyorum ve anakart yükseltme ihtiyacı hissetmedim. Dediğim gibi R5 5600 alırsanız ekran kartınızla birlikte 1080P'de gayet yeterli, her oyunu oynatmaya devam eden bir sisteminiz olur ama diyorsanız ki ben ultrayı zorlamak, 2K veya 4K çözünürlüğe geçmek istiyorum o zaman DDR5 geçmenizi öneririm çünkü zaten o performans için çok para harcamanız gerekecek bari onu yapmışken DDR5 geçersiniz.

Bu tamamen sizin beklentinize ve ihtiyaçlarınıza göre değişir. Dolayısıyla karar vermesi gereken sizsiniz. Ben hala B450M anakartımla R5 5600+7800XT 2K çözünürlükte oynuyorum ve anakart yükseltme ihtiyacı hissetmedim. Dediğim gibi R5 5600 alırsanız ekran kartınızla birlikte 1080P'de gayet yeterli, her oyunu oynatmaya devam eden bir sisteminiz olur ama diyorsanız ki ben ultrayı zorlamak, 2K veya 4K çözünürlüğe geçmek istiyorum o zaman DDR5 geçmenizi öneririm çünkü zaten o performans için çok para harcamanız gerekecek bari onu yapmışken DDR5 geçersiniz.

Görüşleriniz için teşekkür ederim hocalarım, o zaman beklemekteyim.
@Yuki @Oreki