Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zerolite

Yetkin
Dostlar selam, Outlast Trials şu an 15-80 FPS git gel yapıyor. Dün 140-165 sabit oynuyordum. Diğer oyunlarda bir şey yok gibi. Anlamadım gitti.

RTX 4060.
R5 3600 4.2GHz
2x16 3000MHz RAM.
B450 M-K

Oyuna girince 15-20'e düştü grafik düşürdüm 12 FPS sabitlendi falan kullanım %100'e falan çıktı ilginç anlamadım gitti.

Şu an driver güncelleyip oyunu baştan yüklüyorum bakalım.

Çözüm
Bazıları oyunu DirectX 11 moduna alınca çözüldüğünü söylemiş.

Hocam onu da yaptım, gerçekten 77-180 gibi bir FPS değeri oluyor ama bu sefer de çok takılmalar meydana geliyor. Dün sorunsuz RTX açık bir şekilde 100-140 arası alırken bugün çok can sıktı. Bir hevesle toplanıp girdik sonra başka oyun geçmek zorunda kaldık.

Hocam sakin olsanız daha iyi bir iletişim kurabiliriz. Zira bu şekildeki bir uslüp hiç hoş değil. Burada herkes gibi yardımcı olmaya çalışıyorum ve böyle bir muamele yapmaya hakkınızın olduğunu düşünmüyorum.

@144 beğenmeme nedeninizi öğrenebilir miyim? Farklı bir çözüm öneriniz varsa yazabilirsiniz.

Hocam 200 konuda aynı yanıtı alınca kafa allak bullak oluyor, zaten postta ekran kartını tekrar güncelleyeceğimde yazıyor.

DDU ile 3 kere sıfırlayıp farklı farklı driverlar denedim.

Çünkü arkadaş kaç kere DDU ile kaldırma yolunu yaptım demiş ve sonuç olumsuz. Geçiniz efendim.

Oyun kaynaklı bence (Optimizasyon sorunları).
Oyun kaynaklı olabilir ama ilk gün sorunsuz olup bugün böyle olması ilginç, 4090 ile bu sorunu yaşayanlarda gördüm.

Sorunu çözdüm arkadaşlar, DirectX 11 geçip sonrasında aşağı bıraktığım sürücüyü kurup tekrar DirectX 12 geçtim eskisi gibi şu an.

Arkadaşlar tamamen çözülmedi oyuna her girişte DirectX 11 geçip sonra 12 geçmemiz gerekiyor, eğer sorunu yaşayan arkadaşlar varsa onlar için bilgilendirici olur.
140-165 oynuyorken birden 10-20 ye düştüyse sorun driver da değildir. Bu süreçte ekstra bir program falan kurdunuz mu? Arka planda çalışan ekstra bir şey belki?

140-165 oynuyorken birden 10-20 ye düştüyse sorun driver da değildir. Bu süreçte ekstra bir program falan kurdunuz mu? Arka planda çalışan ekstra bir şey belki?
Ekstra bir şey yok, diğer oyunlarda da sorun yok.

1704573653467.webp

Oyunda öyle bir şey var mı bilmiyorum fakat ekstra mod veya eklenti gibi bir şey kurdunuz mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam birden bu kadar FPS sadece 1 oyunda durduk yere düşmez.

TLOU gibi optimizasyon özürlü bir oyunda bile böyle düşmüyor. Çözüm sunun hocam o zaman ben de biliyorum düşmemesi gerektiğini çözüm yok ortada bulabildiğim bu konu ve yorumdaki herkes aynı sorunu belirtiyor.

Hocam ortada gözden geçirilecek iki nokta var: Ya oyunun optimizasyonu kötü ve sürekli FPS düşürüyor ya da ekran kartı sürücülerinizin tekrar güncellenmesi gerekiyor. Farklı bir oyunda (RDR 2, CP2077, FH5) FPS değerlerinizi test ettiğinizde, her zamanki performansı veriyorsa kartta herhangi bir sıkıntı yok demektir. Eğer farklı oyunlarda da sıkıntı varsa, muhtemelen DDU ile çözülebilir bu durum.

Hocam ortada gözden geçirilecek iki nokta var: Ya oyunun optimizasyonu kötü ve sürekli FPS düşürüyor ya da ekran kartı sürücülerinizin tekrar güncellenmesi gerekiyor. Farklı bir oyunda (RDR 2, CP2077, FH5) FPS değerlerinizi test ettiğinizde, her zamanki performansı veriyorsa kartta herhangi bir sıkıntı yok demektir. Eğer farklı oyunlarda da sıkıntı varsa, muhtemelen DDU ile çözülebilir bu durum.

Konuyu okumadınız mı hocam yaptım zaten o işlemi 20 kere daha mı yazayım, DDU çözmedi sorunu. Diğer oyunlarda da sorun yok gibi FPS neredeyse aynı.

Konuyu okumadınız mı hocam yaptım zaten o işlemi 20 kere daha mı yazayım, DDU çözmedi sorunu. Diğer oyunlarda da sorun yok gibi FPS neredeyse aynı.
Hocam sakin olsanız daha iyi bir iletişim kurabiliriz. Zira bu şekildeki bir uslüp hiç hoş değil. Burada herkes gibi yardımcı olmaya çalışıyorum ve böyle bir muamele yapmaya hakkınızın olduğunu düşünmüyorum.

@144 Beğenmeme nedeninizi öğrenebilir miyim? Farklı bir çözüm öneriniz varsa yazabilirsiniz.