O kart için en makul işlemci 5700X3D. Özellikle CS 2 oynadığından 5600'ü de tavsiye etmem.

RTX 4070 2K oyunculuğa uygun bir ekran kartı yerinde olsam yeni bir işlemciye geçmek yerine 2k monitör ve güzel bir soğutucu alırdım. 2K monitörü ileride DDR5 bir sisteme geçince de kullanabilirsin ama AM4 daha güçlü bir işlemci bir işine yaramaz uzun vadede. 3600'e iyi bir overclock yapılırsa bence istediğin performansı verebilecek güçte bir işlemci. Zaten 2K'da işlemciye binen yük azalacaktır.

Silikonları vasat ötesi çıkıyor genelde ve termal olarak berbat bir işlemci.

RTX 4070 2K oyunculuğa uygun bir ekran kartı yerinde olsam yeni bir işlemciye geçmek yerine 2K monitör ve güzel bir soğutucu alırdım. 2K monitörü ileride DDR5 bir sisteme geçince de kullanabilirsin ama AM4 daha güçlü bir işlemci bir işine yaramaz uzun vadede. 3600'e iyi bir overclock yapılırsa bence istediğin performansı verebilecek güçte bir işlemci. Zaten 2K'da işlemciye binen yük azalacaktır.

5 GHz bile yapsa yine besleyemez o kartı.

5 GHZ bile yapsa yine besleyemez o kartı.
Yanlış bir bilgi.
Eh, 2k'da görmezden gelinebilir ama CS 2 için bir taraflarını yırtsada verim alamaz.
180 Hz oyunculuk için yeterli olacaktır. 5700x3D işlemciye 7 bin Lira verecek. O babayiğidi soğutabilmek için de 1500-2000 Liralık da bir soğutucuya ihtiyacı olacak? Gerek var mı sizce? Hem geleceğe yönelik değil hem de 2K oyunculuğa uygun olan kartla 1080p oynamaya devam edecek. Çok mantıksız.

180 Hz oyunculuk için yeterli olacaktır. 5700X3D işlemciye 7 bin lira verecek. O babayiğidi soğutabilmek için de 1500-2000 liralık da bir soğutucuya ihtiyacı olacak? Gerek var mı sizce? Hem geleceğe yönelik değil hem de 2K oyunculuğa uygun olan kartla 1080p oynamaya devam edecek. Çok mantıksız.

İş sadece Hz ile ilgili değil, adam 4.5K'ya mouse almış. FPS monitör ile eşitlense bile ki eşitleyemez çünkü 1080P'de bile aşırı düşük sonuçlar almış. Frametime yani oluşturma süresi de çok düşük olacak ve gecikme ekleyecek. Yani sadece 2K ekran ile çözemez.

İş sadece Hz ile ilgili değil, adam 4.5K'ya mouse almış. FPS monitör ile eşitlense bile ki eşitleyemez çünkü 1080P'de bile aşırı düşük sonuçlar almış. Frametime yani oluşturma süresi de çok düşük olacak ve gecikme ekleyecek. Yani sadece 2K ekran ile çözemez.
1080p'de düşük sonuç almasının sebebi işlemci değil başka bir şey. Kendisi bize ilgili verileri paylaşırsa ne olduğuna bakarız. 3600 ile CS:GO gibi bir oyunda drop yememesi gerekiyor. Doğru ayarlar ile takılmadan oynayabilir.

RTX 4070 2K oyunculuğa uygun bir ekran kartı yerinde olsam yeni bir işlemciye geçmek yerine 2k monitör ve güzel bir soğutucu alırdım. 2K monitörü ileride DDR5 bir sisteme geçince de kullanabilirsin ama AM4 daha güçlü bir işlemci bir işine yaramaz uzun vadede. 3600'e iyi bir overclock yapılırsa bence istediğin performansı verebilecek güçte bir işlemci. Zaten 2K'da işlemciye binen yük azalacaktır.
Zaten 240 mm'lik sıvı soğutma var. Ancak overclock yapmaktan korkuyorum, mavi ekran hatalarından dolayı. Her mavi ekran yediğimde kendimi ölmüş gibi hissediyorum, bu nedenle overclock yapmaya çekiniyorum.

1440p monitör mantıklı olabilir aslında, öneriniz için teşekkürler. Peki direkt 4K monitör almak ve VRAM ile GPU gücünün yettiği oyunlarda 4K, daha kısıtlı kalan oyunlarda ise 1440p oynamak mantıklı olur mu?

1080p'de düşük sonuç almasının sebebi işlemci değil başka bir şey. Kendisi bize ilgili verileri paylaşırsa ne olduğuna bakarız. 3600 ile CS:GO gibi bir oyunda drop yememesi gerekiyor. Doğru ayarlar ile takılmadan oynayabilir.
Drop yemiyorum bu arada. Sadece FPS değeri 120 ile 200 arasında değişiyor. Daha ağır sahnelerde 120'ye kadar düşüyor FPS değeri.

Ancak ilginç bir şekilde rekabetçi ve seçkin oynarken asla 150-160'ın altına düşmüyor FPS değeri. Sadece ölüm maçında 120'lere düşüyor.

Yanlış bir bilgi.

180 Hz oyunculuk için yeterli olacaktır. 5700x3D işlemciye 7 bin Lira verecek. O babayiğidi soğutabilmek için de 1500-2000 Liralık da bir soğutucuya ihtiyacı olacak? Gerek var mı sizce? Hem geleceğe yönelik değil hem de 2K oyunculuğa uygun olan kartla 1080p oynamaya devam edecek. Çok mantıksız.
3600'ün bundan haberi var mı? Ayrıca arkadaş zaten drop yemiyor. İşlemci yeterince kare çizemiyor ekran kartı yüzünden.
1733593240510.webp