Yaptim ve bilgisayar acilmiyor kapatip aciliyor ve otomatik onarima gidiyor. Yeniden baslat dedim açıldı.

Yaptim testi 1364 çıktı. Ve testten birkaç dk sonra PC kapandi tekrar açıldı.

Voltajdan sanirim curveyi 25emi dusursem. Kapatip açıyor ve CPU Z de MHz'ye baktigimda 3600'den bir anda 4500 cikip geri 3600'e iniyor saniyelik. Simdi PC acilmiyor ha bire yeniden baslatiyor.

Stock halinden aslinda CPB acik halinden 150 daha fazla puan vermis R23'te fakat OCdeki kadar vermiyor üstüne biraz OC yapsam curve optimizeride azaltsam daha iyi olur mu?

@AceTeq

28 yamayı dene.

Bir sure sonra kendi kendine kapanıp açılmaya başladı.

Verir, Cinebench R23 multicore yapar mısınız?

Yapacagim fakat ayari dusurucem biraz daha kendi kendine kapanmaya basladi.

Bir sure sonra kendi kendine kapanıp açılmaya başladı.

Yapacagim fakat ayari dusurucem biraz daha kendi kendine kapanmaya basladi.

Yaptım 10 k çıkıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20250131_165918.webp
    IMG_20250131_165918.webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Soğutucu neydi? Kapanıyorsa 26 dene.

Hocam isinmadan kapaniyor sandim ama isi daha 50 60 daykende oluyor. 25'e aldim şu an bakiyorum bir şey olacak mı diye. Fan Wraith Prism RGB. Ama isinma olarak R23'te öyle aşırı isinmiyor en fazla 60 gordum Single da. CPU-Z'de bench yapinca bir anda artıyor sonra 75'lerde 80'e dogru duruluyor sabit gidiyor.

Kac MHz'ye cikiyor diye baktim en fazla 4.33 gordum.

Cogunlukla 4.27 de.

GTA girdim takılıyorum sınırı sanirim 4450 daha fazla çıkmıyor. Arttirabiliyoz mu? Simdi dusundumda bu otomatik boyle artiyorsa OC yapsam bir faydasi olmaz herhalde bosu bosuna ayar bozmus olmaz miyim ne OC'si yapilabilir işlemciye bu kendi ayarlıyorken?

Son düzenleme:
Hocam isinmadan kapaniyor sandim ama isi daha 50 60 daykende oluyor. 25'e aldim şu an bakiyorum bir şey olacak mı diye. Fan Wraith Prism RGB. Ama isinma olarak R23'te öyle aşırı isinmiyor en fazla 60 gordum Single da. CPU-Z'de bench yapinca bir anda artıyor sonra 75'lerde 80'e dogru duruluyor sabit gidiyor.

Kac MHz'ye cikiyor diye baktim en fazla 4.33 gordum.

Cogunlukla 4.27 de.

GTA girdim takılıyorum sınırı sanirim 4450 daha fazla çıkmıyor. Arttirabiliyoruz mu? Simdi dusundumda bu otomatik boyle artiyorsa OC yapsam bir faydasi olmaz herhalde bosu bosuna ayar bozmus olmaz miyim ne OC'si yapilabilir işlemciye bu kendi ayarlıyorken?

Bu ayarlarla 4.45 GHz stabil olarak çıkıyorsanız sorun yok. PBO işlemci hızınızı dinamik olarak ayarlıyor. CPU-Z'de öyle olması normal. Statik OC ile 4.45 GHz çıkamazsınız büyük ihitmal.

Bu ayarlarla 4.45 GHz stabil olarak çıkıyorsanız sorun yok. PBO işlemci hızınızı dinamik olarak ayarlıyor. CPU-Z'de öyle olması normal. Statik OC ile 4.45 GHz çıkamazsınız büyük ihitmal.

Y kendi ayarladigim OC ile 4.5'e bir sekil ayarlayip cikabiliyorum ama performansi bir dusuk bir orta gibi gidiyor. Ve stabilmi deniyemedim pek. 4.45'i gecebilir miyim peki bu PBO ile bir ayar degisip. Birisi 4.8'e cikmis 1.4 voltajlarda. Single CPU-Z de 640 filan oluyor.

Y kendi ayarladigim OC ile 4.5'e bir sekil ayarlayip cikabiliyorum ama performansi bir dusuk bir orta gibi gidiyor. Ve stabilmi deniyemedim pek. 4.45'i gecebilir miyim peki bu PBO ile bir ayar degisip. Birisi 4.8'e cikmis 1.4 voltajlarda. Single CPU-Z de 640 filan oluyor.

4.8 GHz bu soğutma ile hayal, onu unut. 4.5 GHz çıksanda stabiliteyi sağlamak için daha fazla voltaj vermen gerekecek yani yine soğutucuya takılacaksın. İyi bir soğutman olsa 4.6 çıkarsın belki ama silikon pekte iyi değil, +200 MHz ve -30 ofseti bile kaldırmadı. PBO ile +200 MHz'den fazla frekans verilmiyor.

4.8 GHz bu soğutma ile hayal, onu unut. 4.5 GHz çıksanda stabiliteyi sağlamak için daha fazla voltaj vermen gerekecek yani yine soğutucuya takılacaksın. İyi bir soğutman olsa 4.6 çıkarsın belki ama silikon pek de iyi değil, +200 MHz ve -30 ofseti bile kaldırmadı. PBO ile +200 MHz'den fazla frekans verilmiyor.

Sivi sogutcuya gecmeyi dusunuyorum iki fanli. Belki yapabilirim.

Olur mu?