Hala bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Acaba tam oturtamıyor olabilir misin? Bende de Snowman T6 Ultra var çok ağır bir soğutucu ilk taktığımda 110 dereceyi görmüştüm, soğutucu işlemciden aşağı doğru kaymış. Tellerle kasaya gerdirip sabitlemiştim 2 yıldır dokunmuyorum 70 dereceyi geçmiyor şuan.Yaptim ve tam hizda ama 77-78derece. 2 derece icin bence bu görüntüye degmez.
Zaten anladim o durumu fakat o fan demirin arasindanda soguk havayi alıyor arkaya cogunlukla direk soguk hava gidiyor elimle baktigim zamanda. Ve denedin pek de bir degisiklik olmadi. He One gecirdim fan biraz yukarıda kaldi ama oda duzgun olsa dusse dusse sanirim 75 dereceye duser anca oda hiç sanmiyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Yaptim ve tam hizda ama 77-78derece. 2 derece icin bence bu görüntüye degmez.
Zaten anladim o durumu fakat o fan demirin arasindanda soguk havayi alıyor arkaya cogunlukla direk soguk hava gidiyor elimle baktigim zamanda. Ve denedin pek de bir degisiklik olmadi. He One gecirdim fan biraz yukarıda kaldi ama oda duzgun olsa dusse dusse sanirim 75 dereceye duser anca oda hiç sanmiyorum.
Soğutucunuz eğik mi? Bana mı öyle geldi? Sanki soldan sağa gittikçe ekran kartına yaklaşıyor gibi. Montajda sıkıntı olabilir.
Soğutucunuz eğik mi? Bana mı öyle geldi? Sanki soldan sağa gittikçe ekran kartına yaklaşıyor gibi. Montajda sıkıntı olabilir.
Montajda sıkıntı olacak bir şey yok hocam 2 tane vida var ve ikisine de gayet oturmus vaziyette. Taktigim aparattan desek blok gayet yerinde kendi esnekligi haric herhangi bir oynama tiklama filan yok isik ve fanin biraz onde olmasindan dolayi kaynakli öyle gözüküyor olabilir.
Hala bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Acaba tam oturtamıyor olabilir misin? Bende de Snowman T6 Ultra var çok ağır bir soğutucu ilk taktığımda 110 dereceyi görmüştüm, soğutucu işlemciden aşağı doğru kaymış. Tellerle kasaya gerdirip sabitlemiştim 2 yıldır dokunmuyorum 70 dereceyi geçmiyor şu an.
Vidalari sertlesene kadar sıktım sertlesjnce ufak bir yarim tur daha atip biraktim herhangi bir oturtamadim bir şey yok diye düşünüyorum. Çünkü montaj desen yanlış olacak bir şeyi yok. PBO'dan dolayida olabilir 4.5GHz'ye kadar cikiyor islemci.
Normalde 3.6 GHz islemci.
Hocam bir ricam olacak. Kasayı yan yatırın, soğutucuyu avucunuz içiyle (abanmayın) yukarı doğru kaydırın sağ sol yapa yapa azıcık. Biraz hareket ettiğini hissettiğinizde bırakın öyle kalsın. Kasayı geri kaldırmadan açın bir sıcaklıklara tekrar bakın. Ben testi öyle yapmıştım.Montajda sıkıntı olacak bir şey yok hocam 2 tane vida var ve ikisine de gayet oturmus vaziyette. Taktigim aparattan desek blok gayet yerinde kendi esnekligi haric herhangi bir oynama tiklama filan yok isik ve fanin biraz onde olmasindan dolayi kaynakli öyle gözüküyor olabilir.
Vidalari sertlesene kadar sıktım sertlesjnce ufak bir yarim tur daha atip biraktim herhangi bir oturtamadim bir şey yok diye düşünüyorum. Çünkü montaj desen yanlış olacak bir şeyi yok. PBO'dan dolayida olabilir 4.5GHz'ye kadar cikiyor islemci.
Normalde 3.6 GHz islemci.
Hocam bir ricam olacak. Kasayı yan yatırın, soğutucuyu avucunuz içiyle (abanmayın) yukarı doğru kaydırın sağ sol yapa yapa azıcık. Biraz hareket ettiğini hissettiğinizde bırakın öyle kalsın. Kasayı geri kaldırmadan açın bir sıcaklıklara tekrar bakın. Ben testi öyle yapmıştım.
Hocam dediginizi yapamam cunku sogutucu hareket etmiyor. Sogutucunun montaji hareket edecek bir şekilde degil. İkitane vidasi var ve onlara sabit. Sizin sogutucu benim onceki Wraith Prism gibi yayli tarzda anakartin aparatiyla takiliyor.
YouTube'da video izlerken ve oyun oynarken sıcaklıklar ne durumda bana normal gibi göründü ayrıca fanların yönü de birkaç derece etki eder sıcaklığa.
YouTube'da video izlerken ve oyun oynarken sıcaklıklar ne durumda bana normal gibi göründü ayrıca fanların yönü de birkaç derece etki eder sıcaklığa.
Bana da normal gibi geliyor zaten islemci 3.6 GHz pho yaptim 4.5'e cikiyor oyunlarda bazen 4.3 bazen 4.5. Normalde 4.5'te oluyordu cogu zaman fakat islemciyi cikar tak yaptim macunu temizlemek icin ve ayarlarim bozulmus tekrar yaptim fakat bir şey eksik ya da az yazdim emin degilim. Simdi GTA'da kontrol edeceğim sonra FIFA'da bakacağım. En cok FIFA'da isiniyor oynadigim oyunlar arasinda.
GTA 5 enchanted maksimum ayar sadece DLSS kapali ortalama 80 90 fps hala maksimum 68 dereceyi gordum. 4450MHz de çalışıyor.
Son düzenleme:
GTA 5 enchanted maksimum ayar sadece DLSS kapali ortalama 80 90 FPS hala maksimum 68 dereceyi gordum. 4450MHz de çalışıyor.
Stok soğutucuyla 75 derecelerde kalıyormuş oyunlarda bence işlemci MHz düşürmüyorsa bu sıcaklık normal gibi geliyor bana hala. Undervolt ve OC yapılmış haliymiş bu video da tek fark soğutucu.
PBO kapalı olsa sizin de sıcaklıklar daha da düşer. FPS ne kadar düşer onu bilemiyorum ama.
PBO kapalı olsa sizin de sıcaklıklar daha da düşer. FPS ne kadar düşer onu bilemiyorum ama.
Tabii düşer de PS120 zaten 5500 için "abartı" bir soğutucu. PBO da kapatılacaksa direkt stok soğutucu ile kullanılsa da olurdu.
Stok soğutucuyla 75 derecelerde kalıyormuş oyunlarda bence işlemci MHz düşürmüyorsa bu sıcaklık normal gibi geliyor bana hala. Undervolt ve OC yapılmış haliymiş bu video da tek fark soğutucu.
Benimki de bu sekilde iste ama bende Curve Optimizer 30 degil 24. daha fazlasinda kapanma sorunu oluyor. Bir PBO kapalida test edeyim hatta iki dakika acaba macunda etkilemis midir diyorum fakat genel videoda kiler gibi ortaya surdum yeteri kadar ve sogutcuyu taktim. Thermalright'in macunu fazla yogun oldugu icin yayamadim videodada yayan yoktu hiç. Montaj kisminda tek emin olamadigim şey macun.
Tabii düşer de PS120 zaten 5500 için "abartı" bir soğutucu. PBO da kapatılacaksa direkt stok soğutucu ile kullanılsa da olurdu.
Hocam alma sebebim yuksek isiya gelince Wraith Prism rgb gereksiz bir bas agrisi yapiyordu. Ve yazin 3D bir islemciye gecme fikrim var. Onu da idare edecek bir sogutucu istedigim icin aldım. Yoksa yetiyordu Wraith Prism RGB.
Ya da direk AM5'e gecebilirim bildiğim kadariyla o fiyatlarda AM5'e gecmek biraz daha iyi oluyor. 12 k mi ne islemci. Gidip anakart ve islemci degissem daha ileri donuk ve performans vericegini soyleyenler vardi.
Son dereceleride söyleyeyim R23 Single Core maksimum 58 derece. Multi Core maksimum 76.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-