Ryzen 5 5500 + RTX 2060 sistem düşük FPS sorunu

3035

Yetkin
Sistemim aşağıda yazılıdır.

RTX 2060.
Ryzen 5 5500.
MSI a520m.
Deepcool kasa ve 700W PSU.
MSI 500GB SPATIUM M2 SSD.
Twinmos 2x8 16 GB 3200 MHz ram.

Arkadaşlar sağolsun 2 farklı ekran kartı ile denendi. Thermaltake 650W PSU ile denendi. Farklı bir M2 SSD ile denendi sorun çözülmedi. 1 gram bir şey değişmedi. İşlemci scaklığından şüphelendim. Kule tipi ile denendi normal gram etkisi yok. Tüm bileşenlerin sıcaklıkları normal.

Şimdi her oyunda oluyor hikayeli ve ekran kartının çok kullanıldığı oyunlarda öyle insanı çok bezdirmiyor ancak işlemci odaklı oyunlarda insanı hayattan soğutuyor. FPS ve Frametime yüksek ekran kartı ve işlemci de normal voltaj kullanıyor. Ancak mesela örnek vermem gerekirse 100 civarı FPS alıyorum Warzone'da ama 15-20 FPS gibi @5008

Bu yüzden işlemciden şüphe ediyorum.
İşlemciyi güç yönetiminden 99-99 ayarlamayı denediğimde oyunlar çok aşırı yavaşlıyor hatta 10 FPS alıyorum. Hiçbir şey yüklenmiyor.

Son düzenleme:
İşlemci günümüz için artık yeterli gelmiyor olabilir rekabetçi oyunlar da özellikle. Videoda sıvı soğutma ve 32 GB RAM var, değerleri kendi sisteminle karşılaştır bakalım çok fark var mı?

FPS olarak internetteki testlerle aynı.

FPS, frametime değerleri aynı. Sıcaklıkta voltaj da sorun yok ama özellikle işlemci odaklı oyunlarda daha belirgin yüksek fos rağmen aşırı kasıyor ve sert FPS düşüşleri oluyor.

Her zaman buradayım hocam ben olmasam bile başka arkadaşlar bakar zaten.
Testi yaptım.

Multi Core skoru 10240
Max sıcaklık 95 derece.

Single Core skoru 1350
Max sıcaklık 65 derece.

Son düzenleme:
Multi Core skoru 10240
Max sıcaklık 95 derece.

Single Core skoru 1350
Max sıcaklık 65 derece.
95 derece biraz aşırı ama diğerleri normal gözüküyor.

Çoğunlukla işlemci ile ilgili oluyor sorununuz. Ama normal gözüküyor. En iyisi garantiye verin. Toplama ise bilgisayarcıya verin baksın.

Cinebench testinde normal gözüküyor büyük ihtimalle değil. Belki sizin sorununuz donanımsal değil yazılımsaldır.
Ya sıcaklığı düşürmek için güç planında en düşük en yüksek işlemci kullanım oranını 99 yaptım ancak hiçbir oyun çalışmıyor 10 FPS ve yüklenmeme sorunu oluyor. Sizin AMD sisteminiz varsa siz de Şener misiniz sizde de mi böyle oluyor acaba

95 derece normal stres testinde stok fanla. Endişelenecek bir şey yok. Stutter için benim dediklerimi dene bir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…