Ryzen 5 5500'den R5 5600'e geçilir mi?

yıldırım40

Başarılı
Merhaba,

Ryzen 5 5500, MSI RX6600 8 GB, 8x2 16 GB 3200 MHz RAM, Gigabyte B450M K anakartlı bir sistemim var. Hemen hemen her oyunda FPS düşmesi sorunu yaşıyorum; aniden düşüp çıkıyor. İşlemciyi yükseltmek ne kadar mantıklı?

İncehesap gaming gecesi indirimiyle yaklaşık 5.500 TL'ye geliyor; ayrıca bu soğutucu ile kullanmayı düşünüyorum. Teşekkürler.

Thermalright Burst Assassin 120 SE

Geçilir ama 2. el bulabilirsiniz, bulunmazsa da geçebilirsiniz. En ucuz kule tipi fan işinizi görür; Dark Frexer X123 ve MX4 ile 80 dereceyi geçmiyor yükte.

Geçilir. 32 MB cache var R5 5600 işlemcide, rahat edersin. Farkı hissedersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 5600 için o fiyat gereksiz pahalı. İkinci elde ucuza bulmaya çalışın. Birde yediğiniz dropların kaynağı işlemciniz olmayabilir.

Geçilir ama 2. el bulabilirsiniz, bulunmazsa da geçebilirsiniz. En ucuz kule tipi fan işinizi görür; Dark Frexer X123 ve MX4 ile 80 dereceyi geçmiyor yükte.
Aynı işlemciyi ve aynı soğutucuyu kullandığım bir sistemim daha var. Yük derken kastettiğiniz şey sentetik testler ise tamam ama oyun ise o sıcaklık yüksek haberiniz olsun. Aynı işlemci ve aynı soğutucuyla oyunlarda hiç 60-70-80'li dereceleri görmedim. Kasanızdaki hava akışını iyileştirmeye çalışın.

R5 5600 yerine R7 5700X'e geçin arada çok fiyat farkı yok.

İşlemcim oyunlarda hiç 70'i geçmedi stok soğutucu ve Arctic MX4 ile kullanıyorum kasam MSI MAG M100R. FPS dalgalanmalarına sebep olabilecek bütün ihtimalleri değerlendirdim herhalde bilgisayara 100 kere format, BIOS, driver, chipset Update yapmışımdır, aldığımdan beri bu FPS düşmesi sorunundan muzdaribim ilk zamanlar öyle çok göze batmıyordu fakat şimdilerde CS2 de FPS 200 250'lerde güzel gezerken aniden tak diye 100 FPSlere iniyor.

@yıldırım40, FPS 100'e düşerken işlemci kullanımı artıp, GPU kullanımı düşüyor mu? Video çekerseniz daha iyi yorum yapabiliriz.

R5 5600 için o fiyat gereksiz pahalı. İkinci elde ucuza bulmaya çalışın. Bir de yediğiniz dropların kaynağı işlemciniz olmayabilir.

Reis 1 yıl aradım bulamadım sıfırını aldım enayi arayan çok.

Hocam aynı R5 5500 ve 16 GB (2x8) RAM kullanıyorum ve çok yüksek ayarlarda 200 FPS alıyorum ve 180'in altına düşmüyor çoğu haritada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…