theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Selamlar. Normalde Dual-Boot olarak Windows 11 ve Arch Linux kullanıyordum, fakat arkadaşım aklımı çeldi. Yaklaşık 1 aydır sürekli "Linux yerine bir kere macOS kurmayı dene" falan filan diyor. Ben de macOS'u onun kadar çok seviyorum, fakat kurulum süreci oldukça zahmetli oluyormuş; sanırım OpenCore falan gerekiyor. İlk kurduğun vakit, kapattığında geri açamıyormuşsun gibi sorunlar var mış. İlk önce ne kadar zorlanacağımı bilmek istiyorum; ona göre kurmak istiyorum. Eğer böyle bir şey mümkünse, detaylıca anlatırsanız çok mutlu olurum.

Sistemim:
  • Ryzen 5 5600 CPU
  • GTX 1060 6 GB GPU
  • 2x8 GB 3000 MHz RAM
  • ASUS B450M-K Anakart
Disk Yapım:
  • M.2 SSD > Windows 11
  • SATA SSD > Arch Linux
  • HDD > Verilerim

Son düzenleyen: Moderatör:
Rehber

Başarılı Kurulum

Stabilite sorunları olabilir, benim yaşadığım sorunlar driverler ve tüm fanların %100'de çalışması ve ses sürücüsünü çok zor kurduğumu hatırlıyorum.
Anladım hocam. Fakat attığınız rehberlere göz attım ama hala anlamadım. Aslında yapmaktan soğudum sanırım aşırı fazla ayar açıp kapatmak lazımmış onunla uğraşacağımı sanmıyorum ama teşekkür ederim.

Merhaba, aslinda gozunuzu korkutacak bir sey yok. Öncelikle kavramlar ve kurulum asamalari icin:

Ardindan EFI icin dilerseniz:

Hata aldiginiz veya sorunuz oldugu zaman da cozume kavusturalim. GTX 1060 ile güncel surumler maalesef sorun yasatir. Polaris veya uyumlu Navi serisi kartlar ile guncel surumleri de kullanabilirsiniz tabii.