zerolaqrap

Uzman
Arkadaşlar merhaba. İşlemcim Ryzen 5 5500, ekran kartım RX 580 8 GB, 2x8 RAM, Win11. bilgisayarımdan eski performansı alamıyorum. Gözle görülür bir ağırlaşma var. Sürücüler güncel. Silkroad gibi eski bir oyunu çalıştırdığımda, masaüstüne F5 yaptığımda bile bariz bir ağırlaşmanın olduğunu fark ediyorum. Sizce sebebi nedir? İşlemciyi Ryzen 5 5600 yapsam kesin sonuç elde eder miyim?

Arada bir de böyle çökmeler oluyor.

görsel_2025-11-19_221418079.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. İşlemcim Ryzen 5 5500, ekran kartım RX 580 8 GB, 2x8 RAM, Win11. bilgisayarımdan eski performansı alamıyorum. Gözle görülür bir ağırlaşma var. Sürücüler güncel. Silkroad gibi eski bir oyunu çalıştırdığımda, masaüstüne F5 yaptığımda bile bariz bir ağırlaşmanın olduğunu fark ediyorum. Sizce sebebi nedir? İşlemciyi Ryzen 5 5600 yapsam kesin sonuç elde eder miyim?

Eki Görüntüle 203251
5500 ile 5600 arasında büyük bir fark olmaz. Biraz para biriktirip ikinci el 5700x3d falan alırsan ancak ciddi bir performans artışı görürsün. Ya da daha fazla para biriktirip AM5 sisteme geçebilirsin.

5500 ile 5600 arasında büyük bir fark olmaz. Biraz para biriktirip ikinci el 5700x3d falan alırsan ancak ciddi bir performans artışı görürsün. Ya da daha fazla para biriktirip AM5 sisteme geçebilirsin.
Peki hocam şu an ki sistemle bile böyle kasıntılar, ağır çalışmalar vs normal mi ? Bence değil gibi. Çünkü oynadığım oyun 2005lerin pentium oyunu.

Eki Görüntüle 203251
Hocam benim için bulunmaz nimet Athlon II'm var ama 5600 yapmanızın çok bi fark yaratacağını düşünmüyorum. Ayrıca 5500 ile ağırlaşma olması pek normal değil indirdiklerinize dikkat edin. AM4 platformuda ölmedi (düzgün işlemciler alırsanız tabi) bu arada AM5 geçmeniz çok iyi olur onun dışında pekde bişey yok yapacağınız.