Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4142

Uzman
Makaleler
9
1708079615393.webp

Oyunun adı Miles Morales.

Arkadaşlar, oyun ayarları her şeyiyle en yüksek ayarda. Ray Tracing açıktır. DLSS, DLSS3 ve FSR gibi şeyler kapalıdır.
30 dk kadar oynadım. İşlemci 71 dereceyi geçmedi hiç.

İşlemcinin sıcaklık değerleri iyi midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Stok soğutucuyla iyi, aşırı throttle da yapmamış. Soğutucu alıp, PBO üzerinden 200 MHz offset verirsen daha iyi performans alırsın. İdarelik kullanırsın ama bütçen olursa soğutucu almanı tavsiye ederim.
PBO ayarı var mış. Onu kapattım şimdi, açmama gerek var mıdır?

Hocam PBO şimdi kapattım. Daha iyi olmaz mı? Yani sıcaklı düşürme adına.
PBO işlemcinin MHZ'sini artırman için. Stok soğutucuyla zaten bulaşma. Sıcaklığın düşer ama performansın da düşer. Güzel bir soğutucu alıp yüksek mhz'de çalıştırabilirsin.

PBO işlemcinin MHZ'sini artırman için. Stok soğutucuyla zaten bulaşma. Sıcaklığın düşer ama performansın da düşer. Güzel bir soğutucu alıp yüksek mhz'de çalıştırabilirsin.
Attığım resimde yani test Auto modundaydı. Disable yaptım.

Arkadaşlar, LoL oyunundan da 900-1000 FPS alıyorum. Full ayar ve 1080p'de

1708314636172.webp

Son düzenleme:
Değerler çok iyi bende de stok soğutucu vardı kullanıp duruyordum islemci 72 dereceyi geçmiyordu sonradan sabitleyim dedim işlemci MHz'ini baktım 85'lere yükseliyor geri eski ayarlara döndürmek için BIOS sıfırladım ama yine 85 derece çalışıyordu sonra hava soğutucu aldım yani şanslısın:D

Değerler çok iyi bende de stok soğutucu vardı kullanıp duruyordum islemci 72 dereceyi geçmiyordu sonradan sabitleyim dedim işlemci MHz'ini baktım 85'lere yükseliyor geri eski ayarlara döndürmek için BIOS sıfırladım ama yine 85 derece çalışıyordu sonra hava soğutucu aldım yani şanslısın:D
Bios'u nasıl sıfırladın? Bios pili ile sıfırlaman gerekir. Diğer türlü yani bios ayarlarından sıfırlayın tam sıfırlanmıyor yani.