HRFCER

Uzman
Merhaba,

Parçalarda yükseltme yapmaya gerek var mı? 1080p oyunculuk için kullanıyorum.

Sistemim:

• ASUS Prime B550M-K Anakart
  • AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz İşlemci
  • ASUS Dual RTX 4060 OC Ekran Kartı
  • Team 16 GB 3600 MHz DDR4 RAM
  • Twinmos AlphaPro 1 TB NVMe SSD
  • DeepCool 550W 80+ Bronze Güç Kaynağı
  • ASUS TUF Gaming GT301 RGB Kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
CS2 veya Valorant gibi oyunlarda aşırı yüksek FPS istemiyorsan, bu sisteme bellek takviyesi dışında şimdilik bence yatırıma gerek yok.
Depolama yetersiz kalıyorsa yedek bir 2 TB SSD alınabilir. Ama acele etme indirim falan kovalayın.

Belki 1-3 sene sonra güncel oyunlara göre GPU yükseltilebilir. Ama açıkcası ben teknoloji forumlarındaki kullanıcılara göre hareket etmenizi önermem. Sektörü yakından takip ettiklerinden, kağıt üzerindeki gelişmenin genel kitlede de hızlıca sindirildiğini sanıyorlar. Genelde oyunlarda donanım sınırlarını konsollar belirtir. Burada 4060 VRAM'inden dolayı o sınıra yetişemiyorsun. Konsolların da net olmamakla birlikte 12-16 GB civarı VRAM'leri var. Modellere göre değişiyor.

Steam donanım anketlerinde de halen 3060-4060 gibi kartlar popüler. Oyun firmaları da geliştirmelerine buna göre davranmak zorundalar. Bir de sürekli AAA oyun tüketen oyuncu değilseniz, indie sektörü için şu sistem her türlü uzun süreler yetecektir.

Bellek tavsiyesi olarak da ben o ürünü satıp 2x16 GB bir kit almanı öneririm.

Merhaba,

Parçalarda yükseltme yapmaya gerek var mı? 1080p oyunculuk için kullanıyorum.

Sistemim:

• ASUS Prime B550M-K anakart.
  • AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz işlemci.
  • ASUS Dual RTX 4060 OC ekran kartı.
  • Team 16 GB 3600 MHz DDR4 RAM.
  • Twinmos alphapro 1 TB NVMe SSD.
  • DeepCool 550W 80+ Bronze güç kaynağı.
  • ASUS TUF gaming GT301 RGB kasa.

Ekran kartının VRAM'i sonraki yıllarda çıkacak oyunlar için problem çıkarabilir. R5 5600'ü 32MB önbelleği sayesinde uzun yıllar kullanmaya devam edebilirsin.