Ryzen 5 7500F sisteme fan eklemenmesine rağmen sıcaklık neden sabit kalıyor?

Normal değil. Benim i5-13500 bu havalarda boşta 35 derecede çalışıyor. Hem i5-13500 10nm olduğundan ısınma potansiyeli daha yüksek işlemci. Macunu nasıl sürdünüz? Aşağıdaki gibi sürdüm.

Dosya Ekleri

• IMG_20250718_100001.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 44
Normal değil. Benim i5-13500 bu havalarda boşta 35 derecede çalışıyor. Hem i5-13500 10nm olduğundan ısınma potansiyeli daha yüksek işlemci. Macunu nasıl sürdünüz? Aşağıdaki gibi sürdüm.
hocam macunla ilgili olmadigina neredeyse %99 eminim spatula ile her tarafina esit katman ve ayarında dağıttim problem kesinlikle baska bir sey. Maximum sicakliklar iyi denebilcek seviye de zaten. Prime95 ve OCCT testinde 80 i aşmıyor sıcaklık.

Boşta 50 yük altında 80 o soğutucu ve bu hava sıcaklığı için çok normal.

Bir sorun yok ki ortada, normal değerler.

Boşta 50 yük altında 80 o soğutucu ve bu hava sıcaklığı için çok normal.
Bir sorun yok ki ortada, normal değerler.
Hocalarım evet katılıyorum size normal. Bana normal gelmeyen durumu şöyle izah edeyim. 3 emiş 1 egzoz fan+ fabrika ayarlari işlemci de ayni derecelerde, 4 emiş 3 egzoz fan + UV ayarları ile de işlemci ayni derecelerde. Bana anormal gelen durum bu. Sizin yorumunuz nedir?

Hava akışı zaten iyiyse fan eklemesi sonucu değiştirmez, BIOS'tan PBO enable yapın öyle test edin bakalım ısı değişecek mi.

Bende de Noctua IPPC fanlar var fark yaratmıyor maalesef yeni nesil işlemciler hep daha fazla sıcaklığa çıkıp fazla boost yapmaya göre tasarlanıyor.

Hava akışı zaten iyiyse fan eklemesi sonucu değiştirmez, BIOS'tan PBO enable yapın öyle test edin bakalım ısı değişecek mi.
Dediğiniz üzre pbo enable yapip diger tum işlemci ayarlarini fabrika ayarlarina aldim. Yükte 10 derecelik bir artiş soz konusu Prime95 testinde. 80 den 90 a çıktı.

Ben 5700X işlemcide 240mm sıvı soğutma, ön ve üstü mesh üç ön, bir egzoz fan ile tarayıcı vb. kapalı 35 derece görüyorum. Arka planda şu an sadece Spotify, IDM, Flameshot ve Nvidia uygulaması açık. Tarayıcıyı simge durumundan çıkarınca ise 40 dereceleri görüyor.

Kendi sonuçlarıma göre bence değerlerinizde bir sorun yok.

Etki eder mi bilmiyorum ama görsel efektleri azaltma ve genel bir yazılımsal bakım yapamayı deneyebilirsiniz. Yine de iki fanlı, 6-7 ısı borulu veya sıvı soğutmaya göre değerlerin çok değişeceğini sanmıyorum.

İlk konuda güncellemeler ve bazı ince ayarlar var. İkinci konuda ise sistem efektlerini kullanım şeklimi gösterdim.

Ayrıca Wintoys ile çoğu veri çeken ayarı kapalı tutuyorum. Arada optimizer vb. deniyorum ama hep bir sorun yaşattıklarından şu anlık o tarz araçların ayarlarını sıfırladım.

Kısaca Gizlilik ve reklamlar ayarlarının tamamını kapalı tutuyorum. İkinci görselde sağlık ve performans kısmında önerilen ayarları da uyguluyorum. Sadece güç modunu dengelide kullanıyorum. Size de dengeli kullanmanızı öneririm. Yani nihai performans veya yüksek moda hiç gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…