Arkadaşlar öncelikle hepinizden özür dilerim. Önerilerinize bakıp bütçe artışını sağlayıp aynı sistemi tam 5060 Ti- 5070 yaptım tamamladım derken ne oldu dersiniz? İptal ettiler planı bir anda :hahaha:. Ben bunu 2 yıl önce de yaşamıştım. Yine forumda konu açmıştım ve o zaman da 3070 ya da 3060 Ti gibi bir şeydi i7 13700F falan vardı, sonra yine aynı etkenler geçerliydi işte fiziksel alma takıntısı vs. den dolayı yine o kadar konuşmanın ardından iptal ettiler, inanın ben de kafayı yememek için zor durdum... Neyse en azından fikir elde edinmiş oldum, yazdıklarınız için teşekkür ederim, tekrardan özür dilerim boşu boşuna Sosyal'i meşgul ettim ama işte hayat bu aniden u dönüşü gerçekleşebiliyor. Bu arada birkaç yıl sonra aynı olayı yaşarsam harbi sıyırırım kafayı ama :). Tekrardan teşekkür eder ve hepinize iyi sosyaller dilerim. Konuyu da ne yapayım "çözüldü" mü?
Estağfurullah. Bu tarz durumlar aniden yaşanabiliyor. Kendimde yaşadığım için sizi anlayabiliyorum. 🙂 Dert etmeyin.

Esenlikler dilerim.

Estağfurullah. Bu tarz durumlar aniden yaşanabiliyor. Kendimde yaşadığım için sizi anlayabiliyorum. 🙂 Dert etmeyin.

Esenlikler dilerim.
Desene hocam bizim hayaller yine en az 2 yıl ertelendi :rofl:.

Peki mesela genel olarak şöyle bir şey yaptım sizce nasıl olmuş? Uyum olsun, ayrı ayrı kalite-ömür süresi olsun falan.

Olmamış şöyle bırakayım

1000068399.webp

En son attığımda saat 01.32 o karışmasın

.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 175592

.
O Anakartı seçtiğinde RAM 4800 MHz'de çalışacak bunu bilerek alın. Eğer büyük fark yoksa kasayı 3000D yapın. O soğutucu gereksiz pahalıdır ama bütçe sorun değil ve her şey hazır isteniyorsa sıkıntı yok

Tekrardan belirteyim. Ekran kartı VRAM'ı Full HD (1080P) monitör kullansanız bile yetmeyen az oyunlar var. Gelecekte Nvidia bir teknoloji çıkarırsa o zaman işler değişebilir.

Desene hocam bizim hayaller yine en az 2 yıl ertelendi :rofl:.

Peki mesela genel olarak şöyle bir şey yaptım sizce nasıl olmuş? Uyum olsun, ayrı ayrı kalite-ömür süresi olsun falan.

Olmamış şöyle bırakayım

Eki Görüntüle 175592

.
5060 modeli 8GB VRAM içerdiği için muhtemelen 2 yıl içinde (Nvidia yazılımsal olarak buna çözüm bulamazsa) ultra ayarlarda oyun oynatmamaya başlar. Şuan da bile bazı oyunlarda VRAM yetersiz geliyor.

İmkanınız varsa ekran kartını 5060TI 16GB yapın.

Ayrıca soket ömrü olarak AM5 tabanlı bir sistem daha iyi olur.

O anakartı seçtiğinde RAM 4800 MHz'de çalışacak bunu bilerek alın. Eğer büyük fark yoksa kasayı 3000D yapın. O soğutucu gereksiz pahalıdır ama bütçe sorun değil ve her şey hazır isteniyorsa sıkıntı yok.

Tekrardan belirteyim. Ekran kartı VRAM'ı Full HD (1080p) monitör kullansanız bile yetmeyen az oyunlar var. Gelecekte NVIDIA bir teknoloji çıkarırsa o zaman işler değişebilir.

Evet onu gördüm i5 Max 4800'müş gözümden kaçmış 🙃.

5060 modeli 8 GB VRAM içerdiği için muhtemelen 2 yıl içinde (NVIDIA yazılımsal olarak buna çözüm bulamazsa) Ultra ayarlarda oyun oynatmamaya başlar. Şu an da bile bazı oyunlarda VRAM yetersiz geliyor.

İmkanınız varsa ekran kartını 5060 Ti 16 GB yapın.

Ayrıca soket ömrü olarak AM5 tabanlı bir sistem daha iyi olur.

Yani hocam şu 8 GB olayı o kadar saçma ki xD yani 3060'ta bile 12 GB var. 7700 XT falan da 12 GB ama çok AMD tarafında değilim maalesef okuduklarımdan sonra. Geriye kaldı mı sana Intel Arc B580 😀. AM5 olayına da tekrar bakayım.

Neyse şimdi burayı kısaca okursanız güzel olur neden bir anda böyle bir sistem attım falan. Öncelikle tekrardan meşguliyetimden dolayı özür diler ve plan neden bir anda iptal durumundan sadece değişikliğe gittiğini söyleyeyim.

Bizim evde bir tane emektar var Casper Nirvana 4 galiba 2010'lu yıllardan bilen bilir içinde GT 730 falan var 😁. Neyse ilk attığım sistem hem onu güncellemek hem de abim üniversitede zaten ben de inşallah onun yolcusu olacağım için olur da ben onu götürmek istersem kendime de saklayayım diyeydi o yüzden artık 5060 Ti - 5070 falana çıkmıştım ama biraz düşününce mantıksız geldi çünkü ileride zaten daha da yeni nesilleri çıkar.

Ama şimdi şuna döndü, evde bizimkilerin de işleri oluyor. Yani ilk dediğim etkenler hala geçerli aslında: Amaç 7/24 veya her gün oyun değil, güncel, hızlı, uzun ömürlü olması falan. Şimdi bu PC hep bizimkilerin evinde kalacak, ha derseniz ki niye o zaman bu seviyede bir işlemci - ekran kartı koyuyorsun? Olur ya biz arada tatillere - ziyaretlere gelirsek yine az buçuk oynayabiliriz diye. Zaten bu PC'de hikayeli oyun çok oynanamayabilir farkındayım, büyük ihtimal ortalama FPS oyunları açarız ya da Max hadi RDR2 falan olsun. Ayrıca bunu aldıktan sonra hala 1 ay oynama vaktim var sonrasında zaten bırakırım büyük ihtimal hazırlanacağım çünkü 🤣.

Bu yüzden de ilk bütçe kadar uçamadım ve böyle bir şey yaptım, diğer bileşenlerden de feragat etmek istemedim yani şimdi gidip de işlemci-ekran kartı kombosunu artırmak için 1 yıla patlayan SSD koymak içime sinmez çünkü az önce nedenini belirttim zaten amacını yani (bu arada burası öyle diyor diye demedim SSD olayını örnek olarak verdim 🙃).

Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. Kısaca şu yani emektar bayrağını birine teslim edecek ama önceki kadar çıkmadan🤣. Bir de 4060 ile 5060'ın aynı fiyatta olması ayrı bir olay mağazada o yüzden 5060 koydum xD.

Evet onu gördüm i5 Max 4800'müş gözümden kaçmış 🙃.

Yani hocam şu 8 GB olayı o kadar saçma ki xD yani 3060'ta bile 12 GB var. 7700 XT falan da 12 GB ama çok AMD tarafında değilim maalesef okuduklarımdan sonra. Geriye kaldı mı sana Intel Arc B580 😀. AM5 olayına da tekrar bakayım.

Neyse şimdi burayı kısaca okursanız güzel olur neden bir anda böyle bir sistem attım falan. Öncelikle tekrardan meşguliyetimden dolayı özür diler ve plan neden bir anda iptal durumundan sadece değişikliğe gittiğini söyleyeyim.

Bizim evde bir tane emektar var Casper Nirvana 4 galiba 2010'lu yıllardan bilen bilir içinde GT 730 falan var 😁. Neyse ilk attığım sistem hem onu güncellemek hem de abim üniversitede zaten ben de inşallah onun yolcusu olacağım için olur da ben onu götürmek istersem kendime de saklayayım diyeydi o yüzden artık 5060 Ti - 5070 falana çıkmıştım ama biraz düşününce mantıksız geldi çünkü ileride zaten daha da yeni nesilleri çıkar.

Ama şimdi şuna döndü, evde bizimkilerin de işleri oluyor. Yani ilk dediğim etkenler hala geçerli aslında: Amaç 7/24 veya her gün oyun değil, güncel, hızlı, uzun ömürlü olması falan. Şimdi bu PC hep bizimkilerin evinde kalacak, ha derseniz ki niye o zaman bu seviyede bir işlemci - ekran kartı koyuyorsun? Olur ya biz arada tatillere - ziyaretlere gelirsek yine az buçuk oynayabiliriz diye. Zaten bu PC'de hikayeli oyun çok oynanamayabilir farkındayım, büyük ihtimal ortalama FPS oyunları açarız ya da Max hadi RDR2 falan olsun. Ayrıca bunu aldıktan sonra hala 1 ay oynama vaktim var sonrasında zaten bırakırım büyük ihtimal hazırlanacağım çünkü 🤣.

Bu yüzden de ilk bütçe kadar uçamadım ve böyle bir şey yaptım, diğer bileşenlerden de feragat etmek istemedim yani şimdi gidip de işlemci-ekran kartı kombosunu artırmak için 1 yıla patlayan SSD koymak içime sinmez çünkü az önce nedenini belirttim zaten amacını yani (bu arada burası öyle diyor diye demedim SSD olayını örnek olarak verdim 🙃).

Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. Kısaca şu yani emektar bayrağını birine teslim edecek ama önceki kadar çıkmadan🤣. Bir de 4060 ile 5060'ın aynı fiyatta olması ayrı bir olay mağazada o yüzden 5060 koydum xD.
Anlattıklarınız doğrultusunda 8GB size yeterli.

8GB neden hala var sorusuna gelirsek şu video sorularınızı yanıtlar nitelikte:

Anlattıklarınız doğrultusunda 8GB size yeterli.

8GB neden hala var sorusuna gelirsek şu video sorularınızı yanıtlar nitelikte:

Teşekkürler hocam hemen izleyeceğim şimdi, peki sizce diğerleri ne durumda AM5 devam mıdır yoksa bu yeterli mi? Çünkü bayağı bir süre değişmeyecek büyük ihtimal ama zaten dediğim etkenler var. Gerçi Intel kalırsa max 4800 MHz 😀.

@LH44 (+20 dk) hocam videoyu izledim, komik olan da videoyu oynatma listeme alıp izlememişim biraz utandım 🙃 benim PC hakkında bir tane oynatma listem var +300 video var çünkü elimden geldiğince gün gün eritiyordum ama aradan kaçmış 😀. Aydınlandım yani zaten 8 GB ekran kartlarına bir nefretim yoktu en başta sistemde falan onu koymuştum zaten ama mesela neden 5070 5060 Ti'dan daha üst segment bir kart daha da iyi anladım. Genel olarak da VRAM'in aslında ana mantığını anladım diyebilirim teşekkür ederim 😁.

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam hemen izleyeceğim şimdi, peki sizce diğerleri ne durumda AM5 devam mıdır yoksa bu yeterli mi? Çünkü bayağı bir süre değişmeyecek büyük ihtimal ama zaten dediğim etkenler var. Gerçi Intel kalırsa max 4800 MHz 😀.
AM5 soket ömrü daha uzun süreli olduğu için önerdim.

Geçmek şart mı tartışılır. Uzun süre ellenmeyecek diyorsunuz zaten.

AM5 soket ömrü daha uzun süreli olduğu için önerdim.

Geçmek şart mı tartışılır. Uzun süre ellenmeyecek diyorsunuz zaten.
Hocam öncelikle video için tekrar teşekkürler. Şöyle bir toplu görmek için hızlı bir revize yaptım nasıl? Ufaktan arttı ama çünkü bu sefer kasa ile PSU'yu ayırdım bunlar şakaya gelmez sanki bence 😀. Ya da nereden düşürebiliriz?

Son düzenleme:
Hocam öncelikle video için tekrar teşekkürler. Şöyle bir toplu görmek için hızlı bir revize yaptım nasıl? Ufaktan arttı ama çünkü bu sefer kasa ile PSU'yu ayırdım bunlar şakaya gelmez sanki bence 😀. Ya da nereden düşürebiliriz?

Genel anlamda güzel sistem. Tercihleriniz iyi.

Kasa biraz kişisel zevklere bağlı. Bir şey demiyeceğim.

PSU olarak NZXT C750 seçebilirseniz daha iyi olur.

Soğutucu pahalı geldi açıkçası. Ancak özelleştirme seçeneklerinde de pek alternatif yok.
Ucuz yollu olarak Fazeon A4120TAB düşünülebilir.