Evet onu gördüm i5 Max 4800'müş gözümden kaçmış

.
Yani hocam şu 8 GB olayı o kadar saçma ki xD yani 3060'ta bile 12 GB var. 7700 XT falan da 12 GB ama çok AMD tarafında değilim maalesef okuduklarımdan sonra. Geriye kaldı mı sana Intel Arc B580

. AM5 olayına da tekrar bakayım.
Neyse şimdi burayı kısaca okursanız güzel olur neden bir anda böyle bir sistem attım falan. Öncelikle tekrardan meşguliyetimden dolayı özür diler ve plan neden bir anda iptal durumundan sadece değişikliğe gittiğini söyleyeyim.
Bizim evde bir tane emektar var Casper Nirvana 4 galiba 2010'lu yıllardan bilen bilir içinde GT 730 falan var

. Neyse ilk attığım sistem hem onu güncellemek hem de abim üniversitede zaten ben de inşallah onun yolcusu olacağım için olur da ben onu götürmek istersem kendime de saklayayım diyeydi o yüzden artık 5060 Ti - 5070 falana çıkmıştım ama biraz düşününce mantıksız geldi çünkü ileride zaten daha da yeni nesilleri çıkar.
Ama şimdi şuna döndü, evde bizimkilerin de işleri oluyor. Yani ilk dediğim etkenler hala geçerli aslında: Amaç 7/24 veya her gün oyun değil, güncel, hızlı, uzun ömürlü olması falan. Şimdi bu PC hep bizimkilerin evinde kalacak, ha derseniz ki niye o zaman bu seviyede bir işlemci - ekran kartı koyuyorsun? Olur ya biz arada tatillere - ziyaretlere gelirsek yine az buçuk oynayabiliriz diye. Zaten bu PC'de hikayeli oyun çok oynanamayabilir farkındayım, büyük ihtimal ortalama FPS oyunları açarız ya da Max hadi RDR2 falan olsun. Ayrıca bunu aldıktan sonra hala 1 ay oynama vaktim var sonrasında zaten bırakırım büyük ihtimal hazırlanacağım çünkü

.
Bu yüzden de ilk bütçe kadar uçamadım ve böyle bir şey yaptım, diğer bileşenlerden de feragat etmek istemedim yani şimdi gidip de işlemci-ekran kartı kombosunu artırmak için 1 yıla patlayan SSD koymak içime sinmez çünkü az önce nedenini belirttim zaten amacını yani (bu arada burası öyle diyor diye demedim SSD olayını örnek olarak verdim

).
Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. Kısaca şu yani emektar bayrağını birine teslim edecek ama önceki kadar çıkmadan

. Bir de 4060 ile 5060'ın aynı fiyatta olması ayrı bir olay mağazada o yüzden 5060 koydum xD.