Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

14155

Becerikli
Arkadaşlar bana bir yol gösterecek yok mudur hiç anlamam bu işlerden kaç değer girilmeli nasıl olmalı yavaş yavaş anlatacak var mı? BIOS üzerinden. Hangi isim hangi menüden olacak diye 👀

Mesela Curve Optimizer Offset: -30 falan girilmiş bu gibi ayarları güzel bi sıcaklıkta nasıl bulabilirim? Adım adım yaptırabilecek var mı bilen birisi aranızda?

İşlemci: Ryzen 5 7600
Soğutucu: Raijintek Eleos 12 Evo Rbw
Anakart: MSI B650M GAMING PLUS
Ekran kartı: MSI 6700 XT
PSU: Corsair VS550 80+ Plus 550W.
RAM: Patriot Viper Venom PVV532G600C30K 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30
Kasa:
Aerocool Interstellar ARGB Fanlı ATX

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250110_215643_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20250110_215643_Samsung Internet.webp
    71,6 KB · Görüntüleme: 250
Çözüm
Undervolt yapsak direkt olmaz mı? Her şeyi denedim netten yazılan ama yok yani sıcaklıklar saçma geliyor bana.

Diğer ayarlar default kalacak şekilde dediklerimi yap. Curve Optimizer All Core Negative 30 verin ve Precision Boost OverDrive içinde Manel yapıp Advanced seçtikten sonra, PPT: 75W, TDC: 70A, EDC: 140A girin ve kadedip çıkın. Sonra da test edin.
Buyrun hocam. Şöyle bir şey yapsak mesela çok abartı sıcaklıklar olmayacak ama işlemcinin de hakkını verecek kısmayacak şekilde performans değerlerinden gitsek?

Buyrun hocam. Şöyle bir şey yapsak mesela çok abartı sıcaklıklar olmayacak ama işlemcinin de hakkını verecek kısmayacak şekilde performans değerlerinden gitsek?
@AceTeq Hocam 50 dakikadır BIOS ekranında bekliyorum müsait ne zaman olursunuz yapsak 😅

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    163,5 KB · Görüntüleme: 152
  • 2.webp
    2.webp
    42,5 KB · Görüntüleme: 159
Son düzenleme:
Yanlışlıkla sistemin EFI bölümünü uçurdum onula uğraşıyorum ve daha da bozdum. TDC ve EDC 100 gir, PPT 130 gir, Throttle Limit Manuel yapıp 75 gir bakalım.

Yanlışlıkla sistemin EFI bölümünü uçurdum onula uğraşıyorum ve daha da bozdum. TDC ve EDC 100 gir, PPT 130 gir, Throttle Limit Manuel yapıp 75 gir bakalım.
Geçmiş olsun hocam düzelir umarım 👀 Hemen deneyip sonuçları atacağım

@AceTeq Buyrun hocam sonuçlar

Geçmiş olsun hocam düzelir umarım 👀 Hemen deneyip sonuçları atacağım

@AceTeq Buyrun hocam sonuçlar
@AceTeq PC'de bekliyorum ama sizin işiniz uzunsa ben pc kapatayım

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    160,7 KB · Görüntüleme: 158
  • 2.webp
    2.webp
    42,4 KB · Görüntüleme: 154
Son düzenleme:
Skor gayet iyi, sıcaklıklar ne durumda?
Hocam görselde gözüküyor bakmadınız mı 👀 Şöyle bir şey yapsak mesela çok abartı sıcaklıklar olmayacak ama işlemcinin de hakkını verecek kısmayacak şekilde performans değerlerinden gitsek? bunu yazmıştım bir de

Son düzenleme:
Hocam görselde gözüküyor bakmadınız mı 👀 Şöyle bir şey yapsak mesela çok abartı sıcaklıklar olmayacak ama işlemcinin de hakkını verecek kısmayacak şekilde performans değerlerinden gitsek? bunu yazmıştım bir de

75 derece Throttle Limit koydum çünkü işlemci 75 derece ile elinden geleni yapacak. Eğer daha soğuk istersen 68-70 derece veya daha düşük bir değer girebilirsin.

75 derece Throttle Limit koydum çünkü işlemci 75 derece ile elinden geleni yapacak. Eğer daha soğuk istersen 68-70 derece veya daha düşük bir değer girebilirsin.
Şimdi şöyle yapsak sıcaklık sınırı koymasak ama işlemci en iyi şekilde çalışsa oyunlarda maks 67-70 derecede olacak şekilde ayarlasak hangi değerleri gireyim? Performansı da kısmasın ama

PPT 80 gir, Throttle Limit 95 yap dene.
TDC EDC 100 Mü kalsın Ve CO ne yapayım?

Dediğiniz gibi yaptım ama 4.8Ghz geçmiyor

Şöyle bir şey yaptım;

PBO manuel PPT: 120 TDC:100 EDC:100
Throttle limit 95
CO; All Cores
CO; -30

Cınebench full yükte 87 derece gördüm oyunlarda ise 67 70 arasında.
Performans kaybı yaşamış mıyım bu ayarlara ve sonuçlara göre?

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    165,2 KB · Görüntüleme: 154
  • 2.webp
    2.webp
    42,1 KB · Görüntüleme: 144
Son düzenleme:
Artı -1 Eksi