- Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
- İşlemci: Ryzen 7600
- RAM: Corsair 16x2 6000
- Ekran kartı yok, onboard kullanıyorum.
- PSU: Corsair RM850
- Samsung 970 EVO Plus
Yaklaşık 1.5 2 ay önce topladığım sistemde sorun yaşıyorum. Ara sıra donuyor, mouse hareket etse bile bir şey yapılamıyor. Ben de direk kapatıp açıyorum. Uyurken sistemi açık bırakıyor kalktığımda yeniden kendini başlattığını görüyorum.
En son beta sürüm hariç güncel BIOS kurulu. EXPO'yu kapatmış öyle kullanırken de donma yaptı. Tekrar EXPO'yu açtım. Muhtemelen yine donacaktır.
Minidump oluşmuyor mavi ekran da vermiyor. AMD'nin chipset güncellemesini de yaptım ama sıkıntı devam ediyor. Donanımsal bir sorun gibi görüyorum ama çok da bilgim yok.
Sistemi de kurarken uğraştığım için tekrar kurmakla uğraşmak istemiyorum. Yani işletim sistemini kur, gerekli sürücüleri kur, yazılımları kur ayarları yap tekrar uğraşmak istemediğim için sorun işletim sistemi ise onu erteliyorum. Neyse ki eski Ryzen 3600 sistemimi satmadım o olmasa bayağı sıkıntı yaşardım. Onda GTX 1080 ekran kartı var belki yeni sisteme takar denerim ama çözülür mü emin değilim.
Sorun çıkmasın diye anakartın desteklediği RAM'leri almıştım. Yine de sıkıntı yaşıyorum. Genelde günde 1 2 kez yaşıyor gibiyim. Bazen olmuyor bazen oluyor garip bir sıkıntı. Keşke daha kolay teşhis edebilecek bir sistem olabilseydi. Nerede sıkıntı var diye uğraşmak zor. Sonuçta elimde yedek aynı parçalar da yok.
Son düzenleyen: Moderatör: