Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

10747

Becerikli
Fotoğrafta olduğu gibi bu derecelere sadece uygulama açarken geldi. Chrome'u açtığımda anında 80 derece oluyor inanılmaz hızlı ısınıyor. Sıvı soğutma Thermalright Frozen Magic 240. Radyatörün konumu vs. mi yanlış diyeceğim fakat bu şeklin doğru olduğunu düşünüyorum. Geçen acaba içinde jelatin mi bıraktılar diye açtım içini yoktu jelatin falan. Oyunlarda 77-78'in altına düşmüyor zaten. YouTube'da video izlerken bile birden fan sesleri coşuyor 1-2 saniyeliğine, sonra duruyor. Sanki soğutucu işlemcinin ısınmasına izin verip sonra soğutuyor gibi. Armoury Crate'den fan ayarı yaptım. Yine de bir gariplik var yani bana normal gelmiyor. İşlemci zaten Eco modda. Üstüne bir de 65W'a undervolt ettim. Yine de durumlar bu.

1733897903508.webp

Burada video izliyorum. Video izlerken ASUS uygulamasını açtım 79'a fırladı geri indi.

WhatsApp Image 2024-12-07 at 22.49.03.webp

Soğutucunun konumu.

Son düzenleme:
Kablolar falan da doğru takılıysa, daha kaliteli 360mm bir soğutucuya geçmen iyi olur. 240mm yetersiz kalıyor olabilir.
Pompanın fanı: AiO pump.
Soğutucunun fanları: CPU fan.

Son düzenleme:
Hocam internetten bir iki testine baktım yükte 5800x3d’yi 86 derecede tutmuş. Sizin sıcaklıklar da normal olabilir ama kendiniz daha fazla test bulup karşılaştırın derim. 65 dolarlık bir soğutucu sonuçta.

Ayrıca “Sıvı soğutma 360mm ise daha iyidir” gibi bir mantık yok. Modelden modele performans değişiyor. Kaliteli 240mm modeller çoğu 360’ı tokatlar.

İşlemciyi yüke bindirdiğimde sıkıntı olmuyor. 74-75'lerde falan tutuyor. Benim problemim soğutucu işlemciyi soğutmakta biraz geç kalıyor. İşlemci 80-81'e çıkıyor, sonra 60'a indiriyor. Yine ısınıyor ve yine soğuyor. Adam akıllı dengede tutmuyor. Bunun için ayar yaptım ama işe yaramıyor gibi

1733900620692.webp

Kullandığın sıvı soğutmayı ve işlemcinin yük altındaki tüm çekirdekler frekansını baz alırsak 80 derece gayet serin kabul edilir. Bir problem göremiyorum. Throtling olursa o zaman rahatsızlık duymaya başlayabilirsin hocam.