Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

10747

Becerikli
Fotoğrafta olduğu gibi bu derecelere sadece uygulama açarken geldi. Chrome'u açtığımda anında 80 derece oluyor inanılmaz hızlı ısınıyor. Sıvı soğutma Thermalright Frozen Magic 240. Radyatörün konumu vs. mi yanlış diyeceğim fakat bu şeklin doğru olduğunu düşünüyorum. Geçen acaba içinde jelatin mi bıraktılar diye açtım içini yoktu jelatin falan. Oyunlarda 77-78'in altına düşmüyor zaten. YouTube'da video izlerken bile birden fan sesleri coşuyor 1-2 saniyeliğine, sonra duruyor. Sanki soğutucu işlemcinin ısınmasına izin verip sonra soğutuyor gibi. Armoury Crate'den fan ayarı yaptım. Yine de bir gariplik var yani bana normal gelmiyor. İşlemci zaten Eco modda. Üstüne bir de 65W'a undervolt ettim. Yine de durumlar bu.

1733897903508.webp

Burada video izliyorum. Video izlerken ASUS uygulamasını açtım 79'a fırladı geri indi.

WhatsApp Image 2024-12-07 at 22.49.03.webp

Soğutucunun konumu.

Son düzenleme:
7500F kullanıyorum normal Windows'ta internette gezerken 55-58 derce ki işlemciniz benden üst seviye belki normaldir.
Performansta bir sorun yoksa ve sistem aniden kapanmıyorsa sıkıntı yok demektir.
Bir de kasa içi çok dar değişime gidebilirseniz sizin için daha iyi olacaktır o bile birkaç derece düşürebilir.

Kullandığın sıvı soğutmayı ve işlemcinin yük altındaki tüm çekirdekler frekansını baz alırsak 80 derece gayet serin kabul edilir. Bir problem göremiyorum. Throtling olursa o zaman rahatsızlık duymaya başlayabilirsin hocam.
O fotoğrafta işlemci yük altında değil hocam sadece Youtube açık. Yük altındaki değerleri atarım birazdan.

İşlemciyi yüke bindirdiğimde sıkıntı olmuyor. 74-75'lerde falan tutuyor. Benim problemim soğutucu işlemciyi soğutmakta biraz geç kalıyor. İşlemci 80-81'e çıkıyor, sonra 60'a indiriyor. Yine ısınıyor ve yine soğuyor. Adamakıllı dengede tutmuyor. Bunun için ayar yaptım ama işe yaramıyor gibi.

Eki Görüntüle 106294

Sabit RPM moduna sokup fan acma derecesi elle düzeltmeni tavsite ederi mesela 30 derece oldu mu 2900RMP e cek, 2. yuvarlağı 48 derece oldupunda 3.500 rmp yap küçük derecelerde sıcaklığı ne kadar absörbe edersen o kadar üst sıcaklara cıkması zorlanır bu arada bazen pompa bozuk ola biliyor. Bu arada musaitsen any desk ile bağlanıp hemen sorunu çözebilirim.
sdsdsds.webp

Sabit RPM moduna sokup fan acma derecesi elle düzeltmeni tavsite ederi mesela 30 derece oldu mu 2900RMP e cek, 2. yuvarlağı 48 derece oldupunda 3.500 rmp yap küçük derecelerde sıcaklığı ne kadar absörbe edersen o kadar üst sıcaklara cıkması zorlanır bu arada bazen pompa bozuk ola biliyor. Bu arada musaitsen any desk ile bağlanıp hemen sorunu çözebilirim.Eki Görüntüle 106307
Müsaitim hocam da bu masaüstü bağlama olaylarından geçmişte ağzım yandı yanlış anlamayın. Gerekli değerleri söylerseniz ben girebilirim.

Müsaitim hocam da bu masaüstü bağlama olaylarından geçmişte ağzım yandı yanlış anlamayın. Gerekli değerleri söylerseniz ben girebilirim.

Birçok kişiye burada bağlandım çözümlerime bakıp güvenebilirsin korkma AnyDesk'le baglanıyorum yanlış bir şey gorusen direk baglantımı kopar amac senin proglemini cozmek.

Çözüm