Uzun vade için hangi seçenek?

• Ryzen 5 9600X + RTX 4060

Oy: 4 33,3%
  • Ryzen 5 7500F + RX 7700 XT

Oy: 8 66,7%

• Oy verenlerin toplamı
    12
O zaman şöyle yapıyorum. Psu değişiyor daha kaliteli takılıyor. RAM olarak da Cl değeri daha düşük MHz değeri en az 6000 olan ram seçiliyor. İşlemci olarak da o zaman R5 9600x seçiyorum. Ekran kartını bulursam ucuza 2.el temiz 3080 felan ararım. Eğer bulamazsam bir süre idare edebilmek için 4060 alırım. Elime para geçtikçe de satar işlemcime uygun bir ekran kartı alırım. Tabi ek olarak da ram takviyesi yaparım.
Hocam bütçen nedir birde hangi çözünürlükte kullanacaksın.

Hocam bütçen nedir birde hangi çözünürlükte kullanacaksın.
Bütçe yaklaşık 40. Ama hazır sistem istemiyorum. Herşeyden kısarak önümüze koyuluyor. Adam RTX 4070 takıyor işlemciyi ryzen 5 7600 yapıyor anakart hala en giriş seviye A sınıfı takılıyor. Bu yüzden kendim toplayacağım. Çözünürlük olarak şimdilik 2K da takılırım. İlerleyen zamanlarda belki 4K olabilir ama bir süre 2K kesin.

Bütçe yaklaşık 40. ama hazır sistem istemiyorum. Her şeyden kısarak önümüze koyuluyor. Adam RTX 4070 takıyor işlemciyi Ryzen 5 7600 yapıyor anakart hala en giriş seviye a sınıfı takılıyor. Bu yüzden kendim toplayacağım. Çözünürlük olarak şimdilik 2K da takılırım. İlerleyen zamanlarda belki 4K olabilir ama bir süre 2K kesin.

2K da takılacaksan 7500F seviyesine kadar düşebilirsin. Artan bütçe ile ekran kartına yüklenirsin. RAM CL değerlerini düşürüp 6000MHz seviyelerinde kalmalısın. Ekran kartını 2K da AMD tarafından al o seviyelerdeki kartlar arasında daha iyi performans verir.
PSU: https://www.akakce.com/power-supply...BwE&gbraid=0AAAAADsWTCygPlthe2QzMAOkY6qzV7ASM bunu öneririm.

2K da takılacaksan 7500F seviyesine kadar düşebilirsin. Artan bütçe ile ekran kartına yüklenirsin. RAM CL değerlerini düşürüp 6000MHz seviyelerinde kalmalısın. Ekran kartını 2K da AMD tarafından al o seviyelerdeki kartlar arasında daha iyi performans verir.
PSU: https://www.akakce.com/power-supply...BwE&gbraid=0AAAAADsWTCygPlthe2QzMAOkY6qzV7ASM bunu öneririm.
Ya bir taraftan öyle düşünüyorum ama ileride farklı ekran kartları çıktığında 7500F yetecek mi? Bir daha boş yere hem işlemci hem ekran kartı değiştirmek istemiyorum. Yani sistemi anlık yaşamak için değilde uzun ömürlülük açısından değerlendiriyorum. Yoksa şimdiye kadar 24bine 4060lı sistem almıştım.

Ya bir taraftan öyle düşünüyorum ama ileride farklı ekran kartları çıktığında 7500F yetecek mi? Bir daha boş yere hem işlemci hem ekran kartı değiştirmek istemiyorum. Yani sistemi anlık yaşamak için değil de uzun ömürlülük açısından değerlendiriyorum. Yoksa şimdiye kadar 24bine 4060'lı sistem almıştım.

Hocam net konuşmak istemem ama 2K 4K seviyelerinde 7500F ile 5080'e kadar yolun var. Tabii o seviyelere çıkacaksan da öyle bir sisteme minimum 7800X3D yakışır.

Hocam net konuşmak istemem ama 2K 4K seviyelerinde 7500F ile 5080'e kadar yolun var. Tabii o seviyelere çıkacaksan da öyle bir sisteme minimum 7800X3D yakışır.
Bu sebepten ötürü ben öncelik olarak işlemci ve anakarta vermek istiyorum. Ekran kartını ikincil elde al sat yapmak kolay. Baktım ekran kartı güçsüz geliyor satarım daha iyisini alırım. Ama diğer türlü işlemciyi satmam üstüne ekran kartını da satmam gerekecek. Açıkçası bu durumla uğraşmak istemiyorum. Yoksa bende biliyorum R5 9600x e en kötü RTX 5070 takılsa iyi olur diye ama şuanlık o kadar bütçe yok. İleride nasip kısmet.

Bu sebepten ötürü ben öncelik olarak işlemci ve anakarta vermek istiyorum. Ekran kartını ikincil elde al sat yapmak kolay. Baktım ekran kartı güçsüz geliyor satarım daha iyisini alırım. Ama diğer türlü işlemciyi satmam üstüne ekran kartını da satmam gerekecek. Açıkçası bu durumla uğraşmak istemiyorum. Yoksa ben de biliyorum R5 9600X e en kötü RTX 5070 takılsa iyi olur diye ama şu anlık o kadar bütçe yok. İleride nasip kısmet.

Yani eğer ekran kartını kesin olarak değişmeyi düşünüyorsan. Tabii o zaman ekran kartını belli bir süre düşük tutup diğer parçalara yüklenmek daha iyi olacaktır. Onun kararını da sen vereceksin :D. Ben olsam eğer yakın zamanda 2 3 ay içerisinde böyle bir planım varsa 40k ya ekran kartsız bir sistem toplarım. 9600X in grafik birimcisiyle ufak ufak takılırım. Daha sonra ekran kartımı alır keyfime bakarım.

Yani eğer ekran kartını kesin olarak değişmeyi düşünüyorsan. Tabii o zaman ekran kartını belli bir süre düşük tutup diğer parçalara yüklenmek daha iyi olacaktır. Onun kararını da sen vereceksin :D. Ben olsam eğer yakın zamanda 2 3 ay içerisinde böyle bir planım varsa 40k ya ekran kartsız bir sistem toplarım. 9600X in grafik birimcisiyle ufak ufak takılırım. Daha sonra ekran kartımı alır keyfime bakarım.
Haha keşke. Ona da baktım ama yok harici grafik kartı şart 😅. Neyse ben büyük ihtimalle R5 9600X + herhangi bir ekran kartı alırım diye düşünüyorum. Sağolasınız yardımlar için. En azından PSU'yu ve RAM 'i de değiştirdik.

O zaman şöyle yapıyorum. Psu değişiyor daha kaliteli takılıyor. RAM olarak da Cl değeri daha düşük MHz değeri en az 6000 olan ram seçiliyor. İşlemci olarak da o zaman R5 9600x seçiyorum. Ekran kartını bulursam ucuza 2.el temiz 3080 felan ararım. Eğer bulamazsam bir süre idare edebilmek için 4060 alırım. Elime para geçtikçe de satar işlemcime uygun bir ekran kartı alırım. Tabi ek olarak da ram takviyesi yaparım.
Geçici olarak 4060 işinizi görür. Bazı oyunlarda VRAM aşmamak için doku ayarı gibi şeyleri ortaya çekersiniz. Zaten oyunlar artık efektler vb. ile iyi gözüktüğünden rahatsız etmez. Bütçe sağlayınca da yeni bir karta geçiş yaparsınız. 4060'ı da rahatça değerlendirirsiniz. Yani hiç 3080 ile uğraşmayın derim.