babaci

Üstün
Bu yeni sorun önceden birkaç gün için çözülmüştü ama maalesef tekrarladı.

Son 1 aydır böyle bir sorun var, öncesinde normaldi. Özetle anakarttaki CPU ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor. Elektriği kesip RAM'leri söküp takmadan görüntü gelmiyor hiç.

Statik elektrik birikmesinden olabileceğini düşünüyordum ama bayramda 1 hafta evde yoktum, fişten çekikti. Geldiğimde takıp açtım, aynı sorunla karşılaştım. Sorun o kadar gıcık ki bir olup bir olmuyor ama şu sıra her gün oluyor maalesef. Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.

Sistem:
B550 Gaming Plus
Ryzen 5700X
6600XT

Son düzenleyen: Moderatör:

Son 1 aydır böyle bir sorun var, öncesinde normaldi. Özetle anakarttaki CPU ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor. Elektriği kesip RAM'leri söküp takmadan görüntü gelmiyor hiç.

Statik elektrik birikmesinden olabileceğini düşünüyordum ama bayramda 1 hafta evde yoktum, fişten çekikti. Geldiğimde takıp açtım, aynı sorunla karşılaştım. Sorun o kadar gıcık ki bir olup bir olmuyor ama şu sıra her gün oluyor maalesef. Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.

Sistem:
B550 Gaming Plus
Ryzen 5700X
6600XT
Hocam BİOS pilini çıkartıp hiç takmadan kullanın.
Saçma ama bizim şirkette de böyle bir bilgisayar var, RAM yuvalarını çıkartıp ardından BİOS pilini çıkarıp tekrardan ram'leri oturttuktan sonra bilgisayar açılıyor.
Yapabilirseniz CMOS'da yapın.

Sistem:
B550 Gaming Plus.
Ryzen 5700X.
6600XT.

Hocam öncelikle BIOS pilini cikartip 5 dk bekleyin tekrar takip deneyin olmadi mi, ekran kartini sökün tekrar takın ve guc bağlantilarini yaptiginizdan emin olun, yine olmazsa donanimsal bir sorun vardir ekran karti ya da Power'dan baska kart takip deneyin yine vermezse görüntü ya Power da ya da anakart sorunu vardir.