Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
5800x3D işlemciye sahibim, sistemde virüs yok her türlü program ile taradım bir şey çıkmadı. Gereksiz hizmetleri kapattım, görev yöneticisine bakıyorum mesela Razer Synapse çok kullanıyorsa kapatıyorum ama gram bir değişiklik yok. Hatta bazen bu yüzden işlemcinin sıcaklık değerleri arşa çıkıyor. Ne yapabilirim?

Çözüm
CBP kapattıysan normaldir. Sürekli yüzde yüz çalışır.
Onun dışında pil seçeneklerinden en yüksek işlemci hızını: 100, en düşük işlemci hızını:10 yapsan güzel olur.
5800x3D işlemciye sahibim, sistemde virüs yok her türlü program ile taradım bir şey çıkmadı. Gereksiz hizmetleri kapattım, görev yöneticisine bakıyorum mesela Razer Synapse çok kullanıyorsa kapatıyorum ama gram bir değişiklik yok. Hatta bazen bu yüzden işlemcinin sıcaklık değerleri arşa çıkıyor. Ne yapabilirim?
En çok hangi uygulama kullanıyor? Güç seçenekleriniz ne?

Onun dışında pil seçeneklerinden en yüksek işlemci hızını: 100, en düşük işlemci hızını:10 yapsan güzel olur.

Çözüm
Dengeli mod seçili şu an. Fakat ben yüksek performansı seçmiştim.

Onun dışında pil seçeneklerinden en yüksek işlemci hızını: 100, en düşük işlemci hızını: 10 yapsan güzel olur.

Kapalı mı açık mı pek emin değilim. BIOS'a girip bakmam lazım. Açayım mı onu şimdi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-03-28 193955.webp
    Ekran görüntüsü 2024-03-28 193955.webp
    56,5 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleyen: Moderatör:
@Chef hocam olmazsa format atabiliyorsanız atın. Bir de arkada Windows güncelleme yapıyor olabilir bakar mısınız Windows Update'e.

CMD yönetici açıp aşağıdaki komutları girer misin?

-PowerCfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR IDLEDISABLE 000
-PowerCfg /SETACTIVE SCHEME_CURRENT

Olmazsa sadece görev yöneticisinde mi %100 kullanım gösteriyor yoksa diğer uygulamalarda da öyle mi diye bak.

Cbp auto'daymis simdi bsktim. Kapatip deneyecegim.

Tamam sistem acilsin deneyecegim.

Olmazsa sadece görev yöneticisinde mi %100 kullanım gösteriyor yoksa diğer uygulamalarda da öyle mi diye bak.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-03-28 195637.webp
    Ekran görüntüsü 2024-03-28 195637.webp
    25,6 KB · Görüntüleme: 110