HA1990

Üyecik
Merhabalar,

Bugün bir teknoloji mağazasından kasa topladım. Anakartlar hakkında bilgim sıfır olduğu için biraz ChatGPT ile dertleştim ve bu tercihin çok yanlış olduğunu söyledi. Henüz kasayı teslim almadım. Anakart konusunda daha mantıklı bir tercih yaptıktan sonra mağaza ile görüşüp, kasa toparlanmadan değişim yapmak istiyorum.

Durumum bu şekilde. Sizlerin değerli görüşlerine gerçekten çok ihtiyacım var.

Ekran kartı: XFX Swift Radeon RX 9070 XT 16 GB GDDR6 256 bit
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2 GHz 96 MB önbellek, 8 çekirdek, AM5, 5 nm (tray)
Anakart: ASUS Prime B850M-K, 8200 MHz DDR5, AM5, M.2, HDMI, DP, mATX
SSD: Kingston 1 TB NV3 Gen4 NVMe M.2 SSD (6000 MB okuma / 4000 MB yazma)
Kasa: Thermaltake View 380, 850W 80+ Gold ARGB, USB 3.2, siyah ATX mid tower
Sıvı soğutma: Corsair Nautilus 240 RS ARGB, 240 mm
RAM: Crucial Pro OC 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000 MHz CL36

Anakarta ödediğim ücret 9.200 TL.

Bu fiyata çıktıktan sonra, anakart bütçemi 10.000–11.000 TL seviyelerine kadar çıkarabilirim diye düşünüyorum. Ancak belki de anakarta bu kadar bütçe ayırmaya gerek yoktur. Siz ne dersiniz?

ChatGPT ile yaptığım konuşmalar sonrası bana önerilen modeller şunlar. Sizin düşünceleriniz nedir?

• GIGABYTE B850M Gaming X (11.339 TL)
  • MSI B850M Gaming Plus (11.209 TL)
  • GIGABYTE B650 Gaming X AX V2 (9.359 TL)
  • GIGABYTE B650M D3HP AX (7.439 TL)

Chat GPT bu tarz konularda çok sapıtıyor.
Mağazadan değişim için hangi modeller var bilmiyorum ancak şu anakart doluluğuna nazaran çok uygun.
@michaelscofield @LH44

Şunu bir tur olursan bilmen gereken her şeyi çözersin. Anakat konusu biraz abartılıyor.

B850M Force al geç. MSI B850M Gaming Plus WI-FI7 kullanıyorum ben de ama ufak tefek BIOS bugları mevcut. OC ve benzeri şeyler yapmayan adamı etkilemez. Ayrıca GPU mandalı çok dandik, benim elimde kaldı. MSI kartlarını bu segmentte geç.

Merhabalar,

Bugün bir teknoloji mağazasından kasa topladım. Anakartlar hakkında bilgim sıfır olduğu için biraz ChatGPT ile dertleştim ve bu tercihin çok yanlış olduğunu söyledi. Henüz kasayı teslim almadım. Anakart konusunda daha mantıklı bir tercih yaptıktan sonra mağaza ile görüşüp, kasa toparlanmadan değişim yapmak istiyorum.

Durumum bu şekilde. Sizlerin değerli görüşlerine gerçekten çok ihtiyacım var.

Ekran kartı: XFX Swift Radeon RX 9070 XT 16 GB GDDR6 256 bit
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2 GHz 96 MB önbellek, 8 çekirdek, AM5, 5 nm (tray)
Anakart: ASUS Prime B850M-K, 8200 MHz DDR5, AM5, M.2, HDMI, DP, mATX
SSD: Kingston 1 TB NV3 Gen4 NVMe M.2 SSD (6000 MB okuma / 4000 MB yazma)
Kasa: Thermaltake View 380, 850W 80+ Gold ARGB, USB 3.2, siyah ATX mid tower
Sıvı soğutma: Corsair Nautilus 240 RS ARGB, 240 mm
RAM: Crucial Pro OC 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000 MHz CL36

Anakarta ödediğim ücret 9.200 TL.

Bu fiyata çıktıktan sonra, anakart bütçemi 10.000–11.000 TL seviyelerine kadar çıkarabilirim diye düşünüyorum. Ancak belki de anakarta bu kadar bütçe ayırmaya gerek yoktur. Siz ne dersiniz?

ChatGPT ile yaptığım konuşmalar sonrası bana önerilen modeller şunlar. Sizin düşünceleriniz nedir?

• GIGABYTE B850M Gaming X (11.339 TL)
  • MSI B850M Gaming Plus (11.209 TL)
  • GIGABYTE B650 Gaming X AX V2 (9.359 TL)
  • GIGABYTE B650M D3HP AX (7.439 TL)
Benim forumda önerdiğim ve arkadaşların konuda önerdiği B850M Force bu bütçeye çıkmadan alabileceğiniz en mantıklı mobo.

Ek olarak GPT'ye güvenmeyin, saçmalıyor.

Aldığınız anakart kötü değil bu arada, sadece o fiyata kadar daha iyileri mevcut.

800 serisi çipset ler de anakart değişiminde farklı performans beklemek değil anakart ile gelen diğer özellikler nedir onu siz ihtiyacınıza göre yada beğendiğiniz özelliklerde seçerek alın. Farkı bunlar belirliyor. Örnek iki slot bellek yada dört slot olması en basitlerinden. Wifi desteği, bluetooth var mı, pcie express hızları ne verebildiği gibi. Bunları kavradığınızda seçiminizi yapabilirsiniz.

Genel olarak tüm yorumlar için teşekkür ederim. Genel olarak 850M-K'yı kime sorduysam 1 tane olumlu yorum yapan olmayınca biraz canım sıkıldı. O yüzden dünden beri biraz huzurum kaçtı.

Teknik bilgim anakartlar üzerinde hiç olmadığından karar vermekte çok zorlanıyorum.

Benim forumda önerdiğim ve arkadaşların konuda önerdiği B850M Force bu bütçeye çıkmadan alabileceğiniz en mantıklı mobo.

Ek olarak GPT'ye güvenmeyin, saçmalıyor.

Aldığınız anakart kötü değil bu arada, sadece o fiyata kadar daha iyileri mevcut.

Mevcut kartım ile ilgili faz değerlerinin kötü olduğunu söylüyor herkes. Muhtemelen bugün B850M Force ile değiştireceğim.