CLC

Başarılı
Merhaba,

Ryzen 7 7800X3D, DDR5 bir sisteme geçiş yaptım kasam Corsair 4000X için de 1 adet egzoz fan, 2 adet sıvı soğutucu fanı içeriye üflüyor ve 3 adet de içeriye üfleyen ön panelde fanlar var ve şu an işlemci boşta 70-73 derece seyrinde çalışıyor BIOS'tan voltaj düşürdüm fakat yine de sıcaklıklar çok saçma derece de gibi geliyor bana Ryzen 7 5800X kullanırken boşta 40-50 arasındaydı.

Sıvı Soğutucum Corsair H100 RGB değişmem mi gerek, ne yapmalıyım?

Teşekkürler.

Sıvı soğutucu yeterli. Yükteyken kaç dereceleri görüyor o önemli. Fanların yönleri ters takmış olabilirsin. Bir de havalar sıcak. Onun da etkisi olur. Termal macunu düzgün sürdün mü bir de? Boştaki sıcaklık değeri fazla. O kadar olmaması lazım. En sağlıklısı oyunlarda deneyip ısıları test etmen. 85'i geçmiyorsa sorun yok.

Sıvı soğutucu yeterli. Yükteyken kaç dereceleri görüyor o önemli. Fanların yönleri ters takmış olabilirsin. Bir de havalar sıcak. Onun da etkisi olur. Termal macunu düzgün sürdün mü bir de? Boştaki sıcaklık değeri fazla. O kadar olmaması lazım. En sağlıklısı oyunlarda deneyip ısıları test etmen. 85'i geçmiyorsa sorun yok.
Cinabench yaptım 90 derece görüyor aşağısına inmiyor, üstüne de çıkmıyor. Fanları kontrol ettim yönleri konuda dediğim şekilde.

Cinabench yaptım 90 derece görüyor aşağısına inmiyor, üstüne de çıkmıyor. Fanları kontrol ettim yönleri konuda dediğim şekilde.
Senin için oyunlardaki ısı değerleri önemli. Cinebench vs. işlemciye gereksiz yük bindiriyor çünkü. Sağlam bir AAA oyununu test etmeni tavsiye ederim. Bu arada 90 dereceyi de kaldırabilecek kapasitede 7800x3D. O yüzden korkulacak bir şey yok. Tahminim oyunlarda 82 civarı olacağı yönünde. O da normal. Kış aylarına girince birkaç derece daha düşecektir. Fanların yerleşimi doğruysa, termal macun az gelmiş olabilir. O da 10 dereceye kadar fark ettirebiliyor. Bir de görev yöneticisinden arkada işlemci sömüren bir program var mı diye bakmanı tavsiye ederim.

3D işlemciler genellikle ısınıyor zaten, ayrıca sıcak havaların etkisi de fazla. Eğer çok korkuyorsanız termal macun değişimi yapılabilir. Onun dışında bence pek sıkıntı yok.

Merhaba,

Ryzen 7 7800X3D, DDR5 bir sisteme geçiş yaptım kasam Corsair 4000X için de 1 adet egzoz fan, 2 adet sıvı soğutucu fanı içeriye üflüyor ve 3 adet de içeriye üfleyen ön panelde fanlar var ve şu an işlemci boşta 70-73 derece seyrinde çalışıyor BIOS'tan voltaj düşürdüm fakat yine de sıcaklıklar çok saçma derece de gibi geliyor bana Ryzen 7 5800X kullanırken boşta 40-50 arasındaydı.

Sıvı Soğutucum Corsair H100 RGB değişmem mi gerek, ne yapmalıyım?

Teşekkürler.

Boşta kaç derecelerde geziyor işlemcin? Hangi oyunları oynuyorsun?

Boşta 70-75 derece arasında geziyor, full yükte dediğim gibi 90 derece. Hikaye oyunları oynuyorum genel de.

Termal macun yeniledim boştaki sıcaklığı 60-65 lere kadar düştü test için Valorant'a girdim CPU sıcaklığı 78-80 derece arasında çok fazla.
Kuzenim de aynı sistem var sadece ekran kartı farklı o aynı şekilde 60 dereceleri görüyor Valorant'ta.

Son düzenleme:
Boşta 70-75 derece arasında geziyor, Full yükte dediğim gibi 90 derece. Hikaye oyunları oynuyorum genel de.

Termal macun yeniledim boştaki sıcaklığı 60-65'lere kadar düştü test için Valorant'a girdim CPU sıcaklığı 78-80 derece arasında çok fazla.
Kuzenim de aynı sistem var sadece ekran kartı farklı o aynı şekilde 60 dereceleri görüyor Valorant'ta.

Boşta 60 olması normal sayılabilir ama 78-80 derece bahsettiğiniz oyun için çok. Ben o dereceleri görmüyorum. 360mm var bende. Galiba 240mm yetmiyor ya da sıcaklıktan dolayı böyle.