Detaylar
Kim cevapladı?Boşta 65-70 arası benimki işlemcide veya anakartta bir sorun olabilir mi? Ya da sıvı soğutma mı bozuk nasıl anlarım ki? Milletin boşta 40-50 derecelerde, benimkinde anormallik var bence 60 derece boşta hiç normal değil.
Evde klima var mı? Bu havalarda 40 derece boş olanın evinde klima vardır. Yoksa o iş zor.
Evet var.Evde klima var mı? Bu havalarda 40 derece boş olanın evinde klima vardır. Yoksa o iş zor.
ICUE'de görünmüyor maalesef.Soğutucunun boşta ve yükte sıvı sıcaklık derecesi kaç? ICUE programından bakabilirsin.
Yeni BIOS güncellemesi gelmiş dün şu an güncelledim boşta 48 dereceye kadar düştü 48-55 arası çalışıyor şu anlık bir problem yok tüm problem BIOS'tan mıymış??
Son düzenleme:
Aynen çözüldü teşekkürler.
BIOS güncellemesinden sonra sıcaklıklar düştü voltaj düşürme ayarlarını da yaptım, Boşta 42-45 derecelerde Cinench testin de 74 derece görüyor maksimum yüksekte 360mm soğutucu takarsam muhtemelen 65-68'lere iner.
Sorun çözülmüştür teşekkürler.
BIOS güncellemesinden sonra sıcaklıklar düştü voltaj düşürme ayarlarını da yaptım, Boşta 42-45 derecelerde Cinench testin de 74 derece görüyor maksimum yüksekte 360mm soğutucu takarsam muhtemelen 65-68'lere iner.
Sorun çözülmüştür teşekkürler.
Son düzenleme:
Evet var.
ICUE'de görünmüyor maalesef.
Yeni BIOS güncellemesi gelmiş dün şu an güncelledim boşta 48 dereceye kadar düştü 48-55 arası çalışıyor şu anlık bir problem yok tüm problem BIOS'tan mıymış?![]()
Anakart marka model ne idi? optime edilme konusunda sorunlar var hala. Özellikle ASUS kanadında.
MSI B650 TomahawkAnakart marka model ne idi? optime edilme konusunda sorunlar var hala. Özellikle ASUS kanadında.
Siz hangi ayarları yapıyorsunuz BIOS'ta 7800X3D için?
MSI B650 Tomahawk.
Siz hangi ayarları yapıyorsunuz BIOS'ta 7800X3D için?
PBO Advanced.
PBO limits manual.
Ppw limit 95.
Tdc limit Auto.
Edc limit Auto.
PBO OverDrive scalar Auto.
CPU Boost clock override enabled(positive)
Max CPU Boost clock override 150MHz.
Thermall throttle limit 80.
Curve Optimizer all cores.
All Core Curve Optimizer sign negative.
All Core Curve Optimizer magnitude 35.
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi ile kullanıyorum. 5050GHz.