Samet94

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 2 ay önce sistem topladım. İlk topladığım zamanlar CS2'de ölüm maçında 20 kişilik serverda 600-800 FPS arası yağ gibi oyun oynuyordum. Sonra bir sebepten dolayı virüs bulaşmıştır belki diye içim rahat etmedi Windows 11 temiz kurulum yaptım fakat oyundaki akıcılık hissi gitti, FPS 200'lere kadar düşüyor. Bu sefer Windows 10 kurdum, yine aynı, FPS 500-600 arası geziyor ama 400'e bile düştüğünde o akıcılık hissi gidiyor. Oyunda dün 194 FPS gördüm, inanılır gibi değil.
  • Ryzen 7 7800X3D
  • Gigabyte RTX 5070
  • Thor 32 GB 6000MHz
  • ASUS B650M-E Wi-Fi
  • 500 GB M.2 SSD toplam 1 TB
  • Cooler Master MasterLiquid 240L Core
Sistem bu şekilde ama anlamadığım nokta nasıl bu değerlere kadar düşüş oluyor? Kurmadığım NVIDIA sürücüsü kalmadı. Oyunu açasım gelmiyor şu şekilde oynamaktansa. İlk aldığımda yağ gibi akıyordu oyun, şu an Ryzen 5 5600 & RTX 3060 performansı var sanki, hatta ondan bile kötü olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Expo açık 6000mhz de çalışıyor ramler, sıvı soğutucunun pompasının çalıştığından nasıl emin olacağım bilgim yok ama sıcaklık değerleri normal gibi işlemcinin 62 derece üstü görmedim recep bey, after burner ile değerleri bir kere kontrol etmiştim sizin videonuzu izleyip %0.1 ve %0.01 değerleri bana düşüm gelmişti avg min max değerleri normaldi, bios güncellemesi yapmamıştım eve gittiğimde denerim sabah ama ilk aldığımda da aynı bios ile oynamıştım o zaman böyle bir sorun yoktu yağ gibi akıyordu oyun recep bey.

Aynı işlemci, aynı RAM ve 5070 Ti sahibiyim. Anakartım ise ASUS Prime B650M-R. Benim sistemimde de çok saçma performans sorunları var. Oynadığım her oyunda istisnasız arada bir de olsa drop yiyorum. Özellikle RDR 2'yi droptan oynayamadım bir de ETS 2'de çok fazla yedim. Diğer oyunlarda oynanabilirliği etkileyecek kadar değil.

Her yayınlanan BIOS güncellemesini kuruyorum, NVIDIA sürücümü her zaman güncel tutuyorum. Bulabildiğim her türlü çözüm yolunu denedim ama fayda etmedi, konunun takipçisiyim. Bu tarz drop ve düşük FPS sorunlarını bizle aynı işlemciyle ve 5080'le yaşayan kullanıcılara da rastladım bu forumda.

Bios güncellemesi yapmamıştım ama bilmiyorum onunla mı alakalı nvidia ile ilgili 6-7 tane sürücü denedim hepsi aynı. İlk kurduğumda dediğim gibi 600-800 arası fps değerleri görüyordum ve 600 altına düşmüyordu fps değeri ve drop girmiyordu. Oyunla mı alakalı sistemde mi sorun var anlamadım

Bios güncellemesi yapmamıştım ama bilmiyorum onunla mı alakalı nvidia ile ilgili 6-7 tane sürücü denedim hepsi aynı. İlk kurduğumda dediğim gibi 600-800 arası fps değerleri görüyordum ve 600 altına düşmüyordu fps değeri ve drop girmiyordu. Oyunla mı alakalı sistemde mi sorun var anlamadım
Gerçekten garip ama benim sistemde ise şimdiye kadar hiç FPS düşüşü veya drop yaşamadığım tek oyun CS2 mesela.

Bende sadece cs2 oynuyorum totalde 85-90k patladı sistem ağız tadıyla oynayalım dedik uğraştığım şeylere bak ya. Ondan mı bundan mı diye sorunu çözmeye çalışıyorum.

Bende sadece cs2 oynuyorum totalde 85-90k patladı sistem ağız tadıyla oynayalım dedik uğraştığım şeylere bak ya. Ondan mı bundan mı diye sorunu çözmeye çalışıyorum.
Dostum sanırım 15 bin lirayı gözden çıkarmamız gerekiyor.

Dediğiniz gibi ramlerle alakalı olsa sistemi ilk aldığım zamanda bu şekilde performans alırdım diye düşünüyorum. İlk topladığımda 20 kişilik sunucuda yağ gibi akıyordu oyun. 5v5 premier aynı şekilde 600-700 fps sabit alıyordum ve akıcılık müthişti. Sonradan bu şekilde oldu.

Msi afterburner ile benchmark mapinde ekran görüntüsü aldım@Recep Baltaş zahmet olmazsa bakabilir misiniz değerlere. Chatgpt Cpu limit ve 1% low fps düşüşünden kaynaklı olduğunu söyledi sorunun.

Dosya Ekleri

• görsel_2025-11-24_085245737.webp
    görsel_2025-11-24_085245737.webp
    417,3 KB · Görüntüleme: 71